Caută
Close this search box.

Ancheta continua în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină cu un sechestru

 

Procurorii anticorupţie au pus sechestru pe bunurile lui Petre Mazilu, patronului firmei care a săpat groapa în care a căzut poliţistul Bogdan Gigină, acesta fiind cercetat în dosar alături de fostul ministru Gabriel Oprea.

„Am relatat tot ce s-a întâmplat. S-a pus sechestru pe proprietăţile pe care le am, pe toate. Mă acuză doar că semnalele nu au fost reflectorizante, dar nu se impun semne reflectorizante în toate cazurile. Nu e niciun prejudiciu, probabil sunt pretenţiile familiei de nişte bani. Am înţeles că au cerut trei milioane. O văd nedreaptă (n.r măsura) dar ce poţi să faci? Trebuie să respecţi regulile jocului, legea din ţara asta. Conturile nu le-au blocat, ar însemna să distrugă tot. Nu e intenţia de a distruge, e o măsură de a nu putea vinde”, a declarat Petre Mazilu după ce a fost informat de procurori că are sechestru pe bunuri.

Când a ajuns la audieri, Petre Mazilu le-a spus jurnaliştilor că nu are ce să îşi reproşeze în legătură cu modul în care a fost semnalizată groapa.

„Semnalizările au fost corecte. Se ştia de groapă. S-a lucrat trei zile înainte, cu o oră înainte a trecut o delegaţie, chiar a preşedintelui, deci nu se poate spune că nu au fost semnalizate corect. Erau două lămpi, «licurici» cum le spunem noi, care funcţionau. Una funcţiona şi după accident, cea care nu a fost distrusă”.

Întrebat a cui este resposabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat, Mazilu a spus: „N-aş putea să mă pronunţ eu. Probabil că o mare vină o are şi tânărul şi e păcat că a murit aşa tânăr. Din neatenţia dânsului, probabil. Din câte am înţeles, i s-a spus să se retragă din dispozitiv din cauza condiţiilor meteo. Nu sunt sigur, s-a zvonit. Nu eram în ţară când s-a întâmplat. Plecam, mă pregăteam de plecare. Eu zic că da, s-a respectat întru totul legea. Câteodată în viaţă eşti vinovat numai că exişti. Din toate punctele de vedere, eu zic că a fost semnalizată corect şi a rămas semnalizată corect încă două zile, cât au mai durat lucrările”.

Mazilu a mai declarat că a fost chemat la DNA în calitate de suspect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri