Caută
Close this search box.

Anthony Hopkins, actor, regizor, compozitor şi, mai nou, pictor: Arta mea e naivă. Eu însumi sunt un copil

anthony-hopkins2La 72 de ani, Sir Anthony Hopkins a trecut în ultima vreme printr-un soi de redescoperire a propriilor talente. După ce anul trecut opera sa muzicală „The Masque of Time” a avut premiera mondială alături de Dallas Symphony Orchestra, anul acesta a venit rândul picturii. Hopkins pictează, se joacă neîncetat cu forme şi culori, expune şi vinde artă.

De la peisaje idilice, la portrete macabre, picturile reprezintă, după cum înuşi autorul lor a declarat, o oglindă a stărilor sale. Într-un interviu acordat pentru The Guardian, citat de coolturamall.ro, Hopkins povestea că pictura i-a reaprins pasiunea şi pofta pentru actorie şi că, după o serie de expoziţii, se simte în formă, atât fizic, cât şi mental.

anthony-hopkins1

Hopkins a inaugurat anul trecut o expoziţie permanentă în Las Vegas, la Jeff Mitchum Galleries. Într-o discuţie despre picturile sale, artistul a mărturisit că nu chipul este important, ci privirea:

„Ochii reprezintă cea mai puternică expresie a sufletului cuiva. Arta mea este primitivă. E naivă. E asemenea unui copil pentru că eu însumi sunt un copil. Am descoperit recent cum să mă bucur de toate defectele mele. Obişnuiam să mă iau foarte în serios. Acum nu o mai fac. Îmi dau voie să mă bucur de natura jucăuşă a lucrurilor şi, poate, să tind către divin.”

FOTO: coolturamall.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri