Asociaţia #Colectiv construieşte o maternitate în curtea Spitalului „Sfântul Ioan” din Capitală, care ar urma să aibă aproximativ 110 paturi, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, președintele Asociației Colectiv 3010, Eugen Iancu:

„Atunci când am gândit scopul acestei asociații unul dintre obiective a fost construcția unui spital. (…) Ideea de maternitate a pornit de la acea piațetă Bucur, unde este Colectiv. (…) În urmă cu ceva timp, văzând acea piațetă în care am construit și un monument, ne-am gândit că ar trebui să transformăm acea maternitate. Numai că Maternitatea Bucur are aproape 100 de ani, este din 1938, iar a reface acea clădire și pentru a da scopul de maternitate costurile sunt foarte mari și am ajuns la concluzia că este mai bine să construim o maternitate nouă”.

Potrivit acestuia, suma estimată pentru construirea și dotarea maternității este de aproximativ 12 milioane de euro.

„Este posibil să avem un sprijin, pe partea de dotare, din partea MS. În momentul de față, noi începem o campanie de strângere de fonduri. Avem un prim capital și sperăm ca în următoarele două — trei luni să avem primul milion de euro. Se lucrează deja la proiect. Până la sfârșitul anului cred că va fi gata intabularea. Noi sperăm ca în partea a doua a anului viitor să începem lucrul efectiv. La sfârșitul anului 2019 — începutul anului 2020, vom avea maternitatea gata. Costurile pentru construcția utilitată sunt undeva la 8 milioane, urmând ca dotările să fie undeva la 4 milioane de euro”, a precizat președintele Asociației Colectiv, potrivit Agerpres.

FOTO: Epoch Times România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.