Caută
Close this search box.

Băsescu: Vom face parte din orice soluție politică anti-PSD

 

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, a declarat miercuri că l-a informat pe șeful statului, Klaus Iohannis, că PMP va face parte din orice soluție politică anti-PSD.

„L-am informat pe domnul președinte că suntem, facem parte și vom face parte din orice soluție politică anti-PSD. Ori la guvernare, ori în Opoziție, noi suntem în opoziție cu PSD. Din motive ideologice în primul rând și a modului cum înțeleg să gestioneze resursele bugetului în mod populist și pregătesc parcă ieșirea României din parametrii necesari accesului în zona euro”, a spus Băsescu, la finalul consultărilor cu șeful statului.

El a precizat că nu consideră neapărat întrevederea cu președintele Iohannis o consultare în vederea formării unui guvern, ci „o discuție de tatonare”.

„Am înțeles foarte bine de ce președintele a dorit să facă această discuție premergătoare validării parlamentarilor”, a adăugat Traian Băsescu.

Pe de altă parte, el a afirmat că șeful statului „procedează corect” atunci când refuză numirea ca premier a unei persoane condamnate.

„Am spus domnului președinte că procedează corect — și susținem acest punct de vedere — când refuză numirea unui prim-ministru care a fost condamnat”, a precizat Băsescu.

Fostul președinte a afirmat că Legea 20/2001 nu este singura de acest fel. „Uitați-vă în Legea magistraților. Veți constata că și acolo magistrații care au fost condamnați nu mai pot practica meseria de procuror sau de judecător. Ba la magistrați e mai restrictiv, pentru că și condamnările fiscale îi fac incompatibili cu calitatea de magistrat. Deci nu e o excepție, sunt zone în care, prin Constituție, s-a stabilit că incompatibilitățile vor fi extinse prin legi specifice”, a susținut Traian Băsescu.

În ceea ce privește posibilitatea unei alianțe de dreapta, Băsescu a subliniat că, în cazul în care ea va fi făcută, PMP o va susține.

„Dacă se va face, noi o vom susține și, așa cum v-am spus, sunt cel mai bun premier pe care l-ar putea avea dreapta. (…) Domnul președinte știe, i-am spus că eu sunt cel mai bun premier. (…) Am spus că avem disponibilitatea să dăm prim-ministru, cum avem disponibilitatea să susținem fără a fi parte a Guvernului”, a afirmat acesta.

Întrebat dacă va condiționa participarea la o majoritate de dreapta de numirea sa ca premier, Traian Băsescu a răspuns: „Astăzi nu, pentru că nu au fost consultări oficiale. Azi ne-am spus doar intențiile, pentru că am văzut că partide mai mari nu au propuneri și am avut noi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri