Caută
Close this search box.

Becali, învins în instanță de Armată. Ce a decis patronul Stelei

Curtea de Apel i-a interzis omului de afaceri Gigi Becali să mai folosească numele „Steaua” şi „Steaua Bucureşti” în denumirea societăţii comerciale care administrează clubul de fotbal, SC Fotbal Steaua Bucureşti SA, şi în cea a echipei FC Steaua, înscrisă la asociaţiile şi federaţiile sportive (FRF şi LPF). Becali ar putea folosi cele două denumiri doar cu acordul CSA Steaua. Decizia nu este definitivă.

„În dosarul nr. 31705/3/2015 – Admite apelul. Schimbă sentinţa apelată în sensul că: Admite în parte acţiunea. Interzice pârâtei SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA să folosească fără consimţământul reclamantei semnele «Steaua», «Steaua Bucureşti» sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive. Obligă pe pârâta ONRC la efectuarea radierii elementelor «Steaua Bucureşti» din cuprinsul denumirii comerciale a pârâtei SC Fotbal Steaua Bucureşti SA. Respinge cererea de acordare a daunelor cominatorii. Obligă pe intimate-pârâtă SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA la plata cheltuielilor de judecată către apelanta-reclamantă efectuate în primă instanţă şi apel, în sumă de 450 lei. Cu recurs”, se arată în soluţia Curţii de Apel Bucureşti, potrivit digisport.ro.

„Echipa va evolua sub numele Steaua Bucureşti şi sub sigla înregistrată la OSIM cu numărul 130904, atribuită definitiv CSA Steaua Bucureşti prin Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 3425 din 3 decembrie 2014. Obiectivele de performanţă fixate pentru echipa ce va fi coordonată de Marius Lăcăuş sunt sincronizate cu planurile de modernizare a infrastructurii sportive – baza de pregătire şi stadionul de fotbal. Astfel, prin promovări succesive în ligile superioare, echipa de fotbal seniori a CSA ar urma să evolueze, începând cu sezonul 2020-2021, în Liga Naţională, pe noul stadion de fotbal din Ghencea”, se arată pe site-ul CSA Steaua, într-un comunicat.

Decizia Curții de Apel nu va afecta pe termen scurt activitatea celor de la Steaua. Gigi Becali, finanțatorul roș-albaștrilor, a decis că momentan echipa sa va purta același nume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri