Caută
Close this search box.

Bucureştiul, pe urmele Amsterdamului. ONG-urile propun Legea bicicletei

Bicicliştii au scris un proiect care să încurajeze românii să meargă mai mult pe două roţi şi vor să găsească un parlamentar care să-l propună la vot.

Mai multe ONG-uri s-au gândit la facilităţi fiscale pentru cei care cumpără biciclete şi patronii ce încurajează angajaţii să vină la serviciu cu acest mijloc de deplasare.

„Să excludă acea interdicţie absurdă că sub 14 ani nu e voie să mergi deloc cu bicicleta în România. Sau să reducă nivelul aberant al amenzilor. Dacă un biciclist şi-a pierdut soneria, amenda este triplă faţă de cea primită dacă ai intrat cu maşina pe sens interzis”, spune Radu Mitrean, iniţiatorul legii.

Legea Bicicletei îşi propune, potrivit digi24.ro, să stabilească necesarul de piste şi parcări pentru vehiculele pe două roţi. Avantajele sunt multiple: de la reducerea poluării la decongestionarea circulaţiei.

Ca să fie dreaptă, Legea Bicicletei va stabili şi amenzi aspre pentru cine calcă regulile. Mai rămâne acum ca organizaţiile nonguvernamentale să găsească parlamentari care să le susţină proiectul.

Amsterdam

800.000 de biciclişti

260.000 de maşini

50 de km de piste pentru biciclişti

Bucureşti

20.000 de biciclişti

1,5 milioane de maşini

10 km de piste pentru biciclişti

FOTO: Green Report

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri