Caută
Close this search box.

Chitare care au aparținut lui Jimi Hendrix și lui Prince, scoase la licitație la Londra

 

O chitară care a aparținut rockerului american Jimi Hendrix este estimată să fie vândută cu peste 80.000 de lire sterline (101.000 de dolari) în cadrul unei licitații anuale de obiecte din lumea divertismentului, ce va fi organizată joi la Londra de casa de licitații Bonhams.

Hendrix, care a murit în 1970 la vârsta de 27 de ani, a deținut chitara acustică Epiphone timp de trei ani după achiziționarea sa la mâna a doua, pentru 25 de dolari, în New York, în timp ce se afla într-un turneu în 1967, a precizat casa de licitații, citată de Reuters.

De asemenea, o chitară „nor”, făcută la comandă și folosită în turneu de Prince, va fi scoasă la licitație la Londra, fiind estimată să se vândă pentru 25.000-30.000 de lire sterline.

Printre alte obiecte scoase joi la licitație mai figurează o jachetă flamboaiantă purtată de Keith Richards, de la The Rolling Stones, o serie de autoportrete caricaturale ale Beatles-ilor, semnate de trupă, și un pian Boesendorfer la care au cântat Freddie Mercury și Coldplay.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri