CIADO Romania aprecia în sondajele sale încă din luna octombrie ca PSD + ALDE, vor avea un scor de peste 54 % iar dreapta politica din jurul PNL, un procent de 41 % .

”PSD a desfasurat o campanie ce a avut la baza Programul sau de guvernare si mai putin atacurile la adresa contra candidatilor. Promisiunile indeplinite din perioada USL in special reintregirea salariilor si cresterea pensiilor, a facut ca PSD sa fie un partid credibil in ochii electoratului. In acest moment PSD are ca si “jandarmi” nu doar opozitia politica ci si propriu electorat ce asteapta masuri rapide si indeplinirea promisiunilor imediat. PSD va avea un mare handicap in ministere, intrucat aparatul acestora este domninat la nivelul functiilor de decizii de membri PNL, PDL si mai nou de “tehnocrati”. Cat vor reusi sa se impuna viitorii ministri , secretarii de stat ai PSD este inca o necunoscuta dar si un mare risc de credibilitate . PSD a reusit sa castige alegerile intr-un mod zdrobitor pentru PNL si presedintele Klaus Iohannis, tocmai pe fondul campaniei PNL si actiunilor presedintelui Romaniei ce nu au inteles profilul psihologic al poporului roman. PSD este condamnat sa redea increderea in politica si administratie celor 60 % dintre electori , ce de trei cicluri electorale nu participa la alegerile parlamentare”, precizează un comunicat difuzat de CIADO.

PSD trebuie sa ia in calcul ca a primit votul majoritar nu doar din partea electoratului fidel, ci si din partea majoritatii celor cu studii medii si superioare, dar si din partea unei parti importante de tineri. În opinia CIADO, cel mai cunoscut ONG din România, acest fapt obliga si mai mult sa respecte promisiunile facute. Daca vor incepe numirile in ministere , agentii si prefecturi doar pe baza de carnet de partid si interese de grup , fara a se aprecia experienta profesionala, atunci problemele PSD vor fi mari. PSD va trebui sa respecte societatea civila reprezentativa constituita din ONG nationale, sa le consulte in functie de domeniul lor de activitate si sa nu mai manifeste ostilitate fata de acestea .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 4 =