Caută
Close this search box.

În curând, am putea încărca o maşină electrică în doar câteva minute

O descoperire făcută de o echipă de cercetători britanici de la Universitățile din Surrey și Bristol ar putea schimba complet modul în care ne încărcăm aparatura electronică sau mașinile electrice.

Potrivit Inhabitat, aceștia au dezvoltat un material nou, care ar putea fi folosit pentru a construi supercapacitori de până la 10.000 de ori mai eficienți decât bateriile convenționale.

Cu ajutorul supercapacitorilor, ne-am putea încărca telefoanele mobile sau laptopurile în doar câteva secunde și mașinile electrice – în câteva minute. Astfel, mașinile electrice ar deveni în sfârșit la fel de ușor de folosit precum cele convenționale, iar electrocasnicele și electronicele – mereu la dispoziția consumatorilor.

Inovația constă în dezvoltarea unui polimer nou, inspirat din principiile de construire a lentilelor de contact, potrivit green-report.ro. Acesta ar putea rezolva, se pare, problema cu care se confruntau până acum cercetătorii care încercau să construiască supercapacitori: o densitate energetică prea mică.

Până acum, supercapacitorii construiți se puteau încărca și descărca rapid, dar nu reușeau să fie la fel de eficienți precum bateriile în stocarea energiei. În China, există deja autobuze care le folosesc, însă sunt nevoite să încarce la fiecare 5 kilometri parcurși.
În urma testelor, cercetătorii britanici au demonstrat că tehnologia dezvoltată de ei ar putea fi de chiar şi de 10.000 de ori mai eficientă decât bateriile convenționale. Aceasta ar avea un impact major asupra mai multor sectoare industriale: transport, industria aero-spațială, producția de energie și a electrocasnicelor.

FOTO: green-report.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri