Caută
Close this search box.

De ce a ucis un român un cuplu de sexagenari din Elveția. Audierile au provocat repulsie

La Tribunalul penal din Geneva a început luni un proces relatat pe larg de presa elvețiană, care notează că audierile au provocat momente de repulsie. E o poveste reală, dar pare desprinsă dintr-un thriller. În centrul poveştii, un român.

În noiembrie 2012, un cuplu de sexagenari din Elveţia este asasinat cu sălbăticie în apartamentul pe care cei doi soți îl aveau în cartierul Châtelaine din Geneva. Bunicii erau aşteptaţi la botezul nepoților. Nu și-au făcut apariția. Tocmai de aceea a și fost dată alarma și așa s-au descoperit cadavrele. Ce se întâmplase? Bunicul pe care l-a asasinat îi ceruse ucigașului anumite favoruri sexuale.

Ucigaşul a relatat cu lux de amănunte cum şi-a ucis victima, strângând-o de gât. Între timp, la intrare, apare soția victimei, care se întorcea de la fitness. Era 11 noaptea. Femeia are parte de aceeași soartă cu a soțului. Un pumn puternic primit în plină față îi sparge nasul, apoi o ştrangulează şi pe ea. Era corpolentă, dar românul avea și el 112 kg.

Și-a petrecut apoi întreaga noapte lângă cadavre, deși apartamentul era plin de sânge, și chiar a reușit să adoarmă. A fumat și a scuturat scrumul peste cadavrul bărbatului, pe care își pusese piciorul.

Sunt acte de o cruzime greu de descris care, totodată, sunt greu de asociat cu omul mai degrabă simpatic care a compărut în fața Tribunalului penal din Geneva, potrivit Tribune de Genève, citat de digi24.ro.

Inculpatul a explicat că îl întâlnise pe sexagenar în parcul Geisendorf. Acesta din urmă se arătase foarte amabil. Acuzatul a crezut că îl va ajuta să-și găsească un loc de muncă și să iasă din sărăcie. A înțeles foarte bine, pe de altă parte, că este bărbatul pe care îl întâlnise era homosexual.

Din moment ce el însuși nu era homosexual, iar sexagenarul îi făcea avansuri, de ce a acceptat să meargă în apartamentul acestuia? au vrut să știe judecătorii.  „Umilința cea mai mare pentru mine era să dorm și să mănânc cu pisicile, să duc o viață de vagabond”, a spus criminalul.

Bărbatul de 66 de ani era binevoitor și românul a crezut sincer că îl va ajuta să-și găsească de muncă. De aceea a acceptat. S-au dus acasă. A făcut un duș. Apoi nu a putut face față momentului actului sexual.

La începutul ședinței de audiere de la tribunal, judecătorii au încercat să-și facă o idee despre situația personală a românului. Mama îl bătea și îl rănea cu un ac încins. „Nu știu ce înseamnă dragostea de mamă”, le-a spus cel care ulterior a devenit un copil al străzii. Minor fiind, a ajuns la închisoare în România, într-o instituție în care copiii conviețuiau cu adulții. A fost un episod care l-a marcat pe viață. „Ca la Auschwitz”, a povestit inculpatul. Privațiuni, violențe, nedreptăți.

A fost condamnat de șapte ori în România, în special pentru furturi și jafuri. Până să ajungă la Geneva, sărac și nenorocit, a călătorit mult și au fost perioade când a avut și bani.

FOTO: Patrick Tondeux via Tribune de Geneve

Și Le Temps spune povestea românului, pe care îl numește Vlad, notând că s-a născut la Mărășești. În 2008, după un scurt mariaj în urma căruia a rezultat un copil pe care nu-l va vedea niciodată, pleacă la Bruxelles și se angajează în construcții. Cu un contract prost, îndatorat, începe declinul și sărăcia. Merge în mai multe țări din Europa și chiar în Noua Zeelandă până să ajungă în Elveția. În 2012, se oprește la Annemasse, localitate din apropierea Genevei. Fură cupru ca să-l vândă. Se duce des la Geneva, pentru a face rost de hrană și pentru a se întâlni cu alți români. Așa se face că în ziua cu pricina, 8 noiembrie 2012, se afla în parcul Geisendorf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri