Caută
Close this search box.

Dor Geta Popescu, alpinista de 13 ani, a stabilit un nou record mondial

Alpinista de 13 ani, Dor Geta Popescu, a stabilit un nou record mondial, după ce a urcat pe Vîrful Giluwe, cel mai înalt vulcan din Pacific, la altitudinea de 4.367 de metri.

Adolescenta are deja în palmares numeroase recorduri mondiale şi îşi doreşte să fie prima alpinistă din lume care reuşeşte să încheie circuitele Seven Volcanos şi Seven Summits.

Dor Geta Popescu a ajuns luni, la ora locală 09.20, pe Vîrful Giluwe, din Papua Noua Guinee, care are o înălţime de 4.367 de metri.
O dată cu această escaladare, adolescenta a devenit cea mai tânără alpinistă din lume care încheie cu succes ascensiunea vulcanului Giluwe.

”Un munte unic, cu totul diferit de tot ce am făcut până acum. Cu un traseu de apropiere prin junglă în care îţi croieşti drum, prin vegetaţie, cu ajutorul macetei, cu un parcurs în gol alpin pe un sol îmbibat în apă şi ocolind o mulţime de lacuri, ajungi în zona craterelor secundare, a crestelor de lavă dominate. Apoi observi din depărtare siluetele celor doua vârfuri stâncoase. Urmează ultimii 400 metri diferenţă de nivel, cei mai frumoşi, abrupţi, stîncoşi, solicitanţi şi cu bucuria reuşitei abia stăpânită.

Vârful este fantastic: 360 de grade de munţi şi podişuri, vârfuri peste 3.500 metri ieşind din jungla care se întinde până la orizont. Da, înţeleg, ştiu: Giluwe este un munte mult dorit!“, a scris Dor Geta Popescu pe contul său de Facebook.

Dor Geta Popescu are în palmares mai multe recorduri mondiale de vârstă. Până acum, ea a reuşit să cucerească şase vârfuri din circuitul Seven Volcanos (cei mai înalţi vulcani de pe fiecare continent) şi a escaladat patru din cei şapte cei mai înalti munţi de pe fiecare continent din circuitul Seven Summits, potrivit monitorulexpres.ro.

Adolescenta îşi doreşte să fie prima alpinistă din lume care reuşeşte să încheie circuitele Seven Volcanos şi Seven Summits. Până acum, doar opt bărbaţi au reuşit această performanţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri