Revoltă la un liceu din Bacău. Mai mulţi elevi de la Colegiul Economic susţin că au fost daţi afară de la ore pentru un motiv despre care auzeam pe vremea Comunismului: nu au venit la şcoala tunşi şi bărbieriţi. Cazul a ajuns şi la urechile inspectorilor şcolari care fac verificări.

Patru elevi de clasa a zecea ai Colegiului economic Ion Ghica din Bacău au fost daţi afară de la ora de engleză. Ei spun că profesoara a fost deranjată de faptul că au venit la ore netunşi şi nebărbieriţi.

„(Spunea, n.r.) Mai bărbieriţi-vă, că nu accept bărboşi la ora mea. Eu am vorbit şi cu doamna dirigintă înainte să vorbesc cu doamna Stoica şi am întrebat-o: este normal? Şi a spus: fiecare profesor la oră răspunde de oră”, spune mama unui elev.

„(A spus, n.r) El nu are mustaţă mare, dar sunt alţi colegi cu păr mare, chiar bărboşi, şi a trebuit să îl dau şi pe el afară din cauza asta, deci am vorbit cu doamna Stoica după ce l-a dat afară”, adaugă femeia.

Profesoara recunoaşte, potrivit digi24.ro, că i-a dat afară pe elevi și spune că nu aveau o ţinută potrivită pentru şcoală.

FOTO: ziarul de Iasi

„Atitudinea elevilor a fost una necorespunzătoare. Nu au reușit să se conformeze regulamentului de ordine interioară al liceului, după care funcționează toata lumea. Cum ar fi de exemplu o ținută vestimentară și tunsoare corespunzătoare”, spune Cristina Stoica, profesoară de engleză.

„Au fost rugați să meargă să își revizuiască ținuta, nicidecum sancționați pentru că nu erau îmbrăcați corespunzător”, a adăugat ea.

179 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here