Caută
Close this search box.

Europa sub teroare

Noi atacuri teroriste dau frisoane în Europa, la foc continuu, în mai putin de trei ore: Ankara, Zurich, Berlin.

Amasadorul Rusiei în Turcia, asasinat în direct într-o galerie de artă, a înmărmurit o lume întreagă. Apoi, a urmat un atac armat la Centrul Islamic din Zurich. Seara de luni a culminat cu șocul și groaza din Berlin, când un camion a intrat în plin în mulțimea de copii și adulți, adunată la Târgul de Crăciun. Repetarea scenariului de la Nisa părea imposibilă mai ales în capitala celui mai puternic stat european. Dar iată că teroarea a lovit din nou cu putere, arătând încă o dată, din nou dureros, vulnerabilitatea bătrânului continent.

Tragediile ne relevă realitatea ridicolă în care ne aflăm cu toții, dată de politicieni de mâna a doua, incapabili să securizeze Europa Occidentală. Am asistat la gesturi patetice și luări de poziție formale la fiecare act terorist, însă fără măsuri radicale, imediate, menite să pună capat multiculturalismului de tip terorist. Centrarea pe drepturile omului devine o teză depășită, unde chiar valorile democratice pierd teren în fața asasinilor. Drama de fond o dau chiar acesti politicieni care mimează solidaritatea, se complac în declarații sterile și se rezumă în a acuza fanatismul religios.

Nu cred că democrația înseamnă să aștepți ca să fii ucis. Sau teama de a călatori. Când moartea începe să facă parte din peisaj, în mod sigur avem de-a face cu războiul. În jurul nostru e multă violență, ură, sânge. Acest lucru nu poate fi permis sub nicio formă. Dincolo de toată demogagia politicienilor, avem nevoie de protectie, nu de ideologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri