Polițiștii care investighează cazul crimelor comise sâmbătă seară în orașul finlandez Imatra, situat în apropiere de frontiera cu Rusia, nu au descoperit până în prezent vreo motivație politică, transmite DPA.

Bărbatul de 23 de ani arestat sub bănuiala că a împușcat cu o pușcă o consilieră locală și două jurnaliste în fața unui restaurant din Imatra a oferit foarte puține detalii în timpul interogatoriului, potrivit anchetatorului Saku Tielinen.

Anchetatorii cred, în acest stadiu, că autorul a acționat singur și că victimele au fost alese la întâmplare. Poliția a menționat că a interogat zece martori și a analizat și imaginile surprinse de camerele de supraveghere video.

Una dintre aceste camere de filmat fusese montată locului în care era parcată mașina suspectului.

Tielinen a precizat că incidentul armat a durat circa 2 minute. Incidentul a avut loc în jur de miezul nopții. O patrulă de poliție care se afla în apropierea restaurantului a răspuns rapid la apeluri. Martorii l-au identificat pe suspect, care nu s-a opus arestării.

Media finlandeze au relatat că suspectul fusese condamnat în 2013 la trei ani de închisoare pentru înjunghierea unui alt bărbat. De asemenea, el a mai fost condamnat pentru conducerea automobilului sub influența alcoolului.

63 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 5 =