Caută
Close this search box.

Firea, Dragnea şi Tăriceanu şi-au făcut baia de mulţime la paradă

 

Gabriela Firea, Călin Popescu Tăriceanu sau Liviu Dragnea sunt câţiva dintre politicienii care au stat în public la parada de 1 Decembrie, după ce preşedinţia a decis să invite în tribuna oficială doar câţiva politicieni.

„Am venit să mă bucur de Ziua Naţională”, a spus Liviu Dragnea, care a stat în public, alături de Gabriela Firea şi Călin Popescu Tăriceanu.

„Stau foarte bine, sunt aici cu colegi, prieteni, români, nu mă simt deloc dezavantajată”, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

„Avem cu toţii o responsabilitate faţă de copiii noştri, să lăsăm o Românie liberă, independentă, prosperă şi cu oameni buni, cu oameni calzi. Ne-a ajutat şi vremea. Toată lumea a spus că va fi frig afară, iar mulţi s-au temut să vină la defilare, dar Dumnezeu ne-a ajutat. Deşi a fost doar un grad, am fost încălziţi de sentimentele noastre de români de ziua naţională. Mă bucur că am fost cu toţii aici, în public, în faţa Arcului de Triumf, care a fost consolidat în timp record şi care este un simbol al victoriei României în primul război mondial”, a mai spus primarul general Gabriela Firea, la finalul defilării.

Ea a spus că nu i-a părut rău că nu a participat la paradă de la tribuna oficială.

„Nu am fost niciodată supărată. M-am simţit extraordinar aici şi atmosfera a fost deosebită”, a adăugat Fi rea.

Aceeaşi atitudine a avut-o şi copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

”Mă bucur că am fost cu colegii mei, cu partenerii noştri din PSD, preşedintele PSD Liviu Dragnea şi doamna primar general Gabriela Firea, alături de ceilalţi bucureşteni, de ceilalţi români din diferite regiuni istorice. E un moment foarte frumos, care exprimă unitatea şi solidaritatea românilor în jurul idelului naţional de unire sub acelaşi steag şi în aceeaşi ţară. Mă bucur foarte mult că am avut şi vreme frumoasă şi a fost o paradă militară de excepţie, care reflectă capacitatea noastră de a asigura securitatea ţării, integritatea teritoriul naţional”, a spus preşedintele Senatului.

La rândul său, preşedintele PSD Liviu Dragnea nu consideră o problemă faptul că fostul preşedinte Ion Iliescu a fost prezent la tribuna oficială.

„A fost şef de stat, a fost împreună cu domnul Emil Constantinescu… Foarte bine a făcut”, a apreciat Dragnea.

Cei trei au povestit că au discutat despre tancuri şi avioane în timpul defilării, Liviu Dragnea precizând că a făcut armata la tancuri, în timp ce Gabriela Firea a amintit că a făcut liceul de aviaţie din Bacău.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, cu privire la criteriile care au stat la baza invitaţiilor făcute pentru 1 decembrie, că politicienii cu probleme, vinovaţi sau nu trebuie să facă un pas înapoi până când le rezolvă.

La sosirea la parada de sub Arcul de Triumf, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au fost huiduiţi de un grup de oameni.

sursa Digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri