Caută
Close this search box.

Înalţi funcţionari percepeau ”taxă de protecţie” de 37 de milioane de euro pe lună

Conform unui dosar de investigaţie internă a Gărzii Financiare, un grup de comisari ai acestei instituţii, împreună cu mai mulţi cetăţeni asiatici, au format o structură de tip mafiot de colectare a banilor negri. Doar de la firmeole din Ilfov ei au încasat ”taxe de protecţie” care se ridică la cifre fantastice: 37 de milioane de euro pe lună.


Din documentele pe care le prezentăm rezultă că persoane importante din conducrea Gărzii Financiare, împreună cu cetăţeni ai urnor state asiatice, au încheiat un acord de „colectare a banilor” – aşa scrie în raportul pe care îl cităm – prin metode de tip mafiot. O parte din sumele strânse luau calea străinătăţii prin, cităm: ”tranzacţii fară acte”.

Raportul spune că: „Marius Iordache Florin, comisar în cadrul G.F. Ilfov, a afost delegat de Robert Rusu (comisar şef în cadrul Gărzii fiann ciarte Ilfov – n.r.) să meargă la firmele care operează pe raza judeţului Ilfov, să ceară 5.000 de euro pe lună de la firmele mari şi 2.000 de euro de la firmele mici, reprezentând taxă de protecţie”.

Aici se impun câteva calcule simple. În judeţul Ilfov sunt înregistrate 18.500 de firme. Să zicem că acestea nu plătesc decât 2.000 de euro pe lună taxă de protecţie către comisarii Gărzii Financiare. Dacă facem înmulţirea, rezultă 37 de milioane de euro pe lună „colectaţi”, sub cupola instituţiilor statului, de acestă reţea.

Pentru a rămâne în reţea, şi comisarii cotizau periodic 35.000 de euro

În document sunt nominalizaţi comisarii Gărzii Financiare care colecterază „taxa de protecţie”, precum şi faptul că ei trebuie să cotizeze periodic câte 35.000 de euro pentru a rămâne în acest grup mafiot.

Organizaţia ”proteja comercianţii de legume-fructe”

Organizaţia are o structură specială care, cităm: „protejează comercianţii de legume-fructe”. Ce înseamnă asta? Că şpaga pe care trebuie să o plătească comercianţii acestor mafioţi care reprezintă instituţiile statului umflă preţul pe care îl dau cumpărătorii la tarabe.

Mai mult, aceşti funcţionari confiscă abuziv legume şi fructe, în cantităţi mari, pe care le vând foarte ieftin unor firme satelit, apoi reintroduc marfa în circuitul comercial. Practic preţurile acestor produse alimentare sunt scumpe din cauza corupţiei din sistem.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri