Caută
Close this search box.

Kremlinul critică injuriile extreme ale SUA la adresa lui Putin

Kremlinul a criticat, vineri, Washingtonul că a arătat cu degetul către președintele Vladimir Putin susținând că acesta ar avea legătură directă cu atacurilor cibernetice care vizează alegerile din SUA, după ce Barack Obama a promis să se răzbune împotriva hackerilor ruși, informează AFP.

„În acest moment au nevoie (n.r- SUA) fie să înceteze să mai vorbească despre acest lucru, fie să prezinte anumite dovezi cu privire la aceste acuzații. În caz contrar, acest lucru pare extrem de abuziv”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, în timpul unei vizite în Japonia.

Obama a avertizat joi că Statele Unite vor lua măsuri împotriva Moscovei după ce Casa Albă l-a acuzat pe Vladimir Putin de implicare directă în atacurile cibernetice apărute pentru a influența alegerile din SUA.

„Cred că nu există nicio urmă de îndoială că, atunci când un guvern străin încearcă să afecteze integritatea alegerilor noastre, trebuie să le luăm măsuri. Și le vom lua, într-un anumit timp și loc, la alegerea noastră”, a declarat Obama la postul de radio NPR.

Remarcile fostului președinte al Statelor Unite, privind interferențele ce ar fi putut influența alegerile de luna trecuta, în care miliardarul republican Donald Trump a învins-o pe democrata Hillary Clinton, a ridicat în mod dramatic mizele unei dispute între liderii marilor puteri nucleare ale lumii.

Se așteaptă ca Barack Obama să fie asaltat de întrebări privind această dispută și orice acțiune ulterioară, în timpul conferinței de presă pe care o va ține vineri, 17 decembrie, la ora 2:15 (19:15 GMT), înainte de a pleca într-o vacanță în Hawaii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri