Caută
Close this search box.

Maghiarul fără o mână care a alergat cu drapelul României de la Aiud la Alba Iulia

Ultramaratonistul Levente Polgar Ioan, un aiudean de origine maghiară, a alergat pe 1 decembrie, de la Aiud la Alba Iulia, fluturând drapelul naţional, în semn de respect şi apreciere pentru militarii care luptă în teatrele de operaţiuni.

Polgar Ioan este unul dintre cei mai buni alergători din judeţul Alba, în pofida handicapului pe care îl are. Şi-a pierdut mâna dreaptă la şase ani, în urma unui accident feroviar.

”Alerg de la Aiud la Alba Iulia de Ziua Naţională, cu drapelul tricolor, sub umbrela Invictus, în semn de respect pentru militarii şi soldaţii care luptă în teatrele de operaţiuni, dar şi pentru cei căzuţi pentru apărarea patriei. Sacrificiul impune respect”, a declarat Levi. El a fost însoţit de un prieten, Mircea Mureşan, cadru militar.

Sportivul aiudean, în vârstă de 35 de ani, a terminat curse de peste 100 de kilometri şi a parcurs România de la Est la Vest în două săptămâni, potrivit adevarul.ro.

”Când am alergat de la Aiud la Alba Iulia m-am gândit la sacrificiul pe care l-au depus eroii noştri. Nu poţi să te gândeşti la lucruri negative de Ziua României. Cei 35 de kilometri i-am parcurs în trei ore şi 10 minute”, a spus Levi, potrivit mediafax.ro.

FOTO: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri