Caută
Close this search box.

Maia Sandu a contestat la Curtea Constituțională rezultatul alegerilor

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) din Republica Moldova a depus marți o sesizare la Curtea Constituțională (CC) a republicii, în care acuză faptul că „alegerile (prezidențiale) nu au fost libere și corecte”.

„Curtea Constituțională a decis să organizeze ședința de examinare a raportului Comisiei Electorale Centrale (CEC) în lipsa mea. Chiar dacă noi am cerut amânarea ședinței doar cu o zi, Curtea s-a grăbit să stabilească ședința pentru azi (marți)”, a afirmă Maia Sandu, potrivit Agerpres.

Potrivit Maiei Sandu, CEC a refuzat sa examineze contestațiile PAS, iar instanța a stabilit că nu sunt de competența ei.

„Astăzi vom vedea cum califică membrii CC aceste încălcări și derapaje din partea instituțiilor statului. Vom avea un tablou complet a ceea ce înseamnă astăzi statul în Republica Moldova”, a subliniat lidera PAS.

„Statul sau cei care au ajuns să-l reprezinte fără să ne reprezinte pe noi a fost surd și mut la ilegalitățile comise în campanie, iar uneori a fost parte la aceste ilegalități. Aceste alegeri nu au fost libere și corecte, de aceea contestăm rezultatul anunțat de CEC”, a notat Maia Sandu, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri