Caută
Close this search box.

Marine Le Pen: Franţa să nu mai plătească şcoala copiiilor imigranților ilegali

 

Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, a declarat joi agenției France Presse că, dacă va câștiga alegerile prezidențiale de anul viitor, intenționează să interzică școlarizarea gratuită a copiilor străinilor aflați ilegal în Franța.

Ea a apreciat de asemenea că și străinii care au acte în regulă, dar nu muncesc, trebuie să plătească o contribuție financiară pentru școlarizarea propriilor copii.

‘Nu am nimic împotriva străinilor, dar le spun: Dacă veniți în țara noastră, nu vă așteptați să fiți asistați social, să avem grijă de voi, iar copiii voștri să fie școlarizați gratuit’, a susținut președinta Frontului Național francez (FN), adăugând că ‘solicitarea unei contribuții străinilor pentru școlarizarea propriilor copii (…) se practică în multe țări’.

În Franța toți copiii au dreptul la școlarizare gratuită, indiferent de situația administrativă a părinților, iar de asistență medicală gratuită pot beneficia inclusiv imigranții ilegali odată ce au trecut trei luni de ședere în țară.

Marine Le Pen a mai anunțat că dorește în general o restrângere a dreptului străinilor de a beneficia gratuit de unele servicii și prestații sociale, dacă aceștia nu plătesc impozite statului francez, iar toate aceste propuneri vor fi înscrise în programul ei pentru candidatura la președinția Franței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri