Caută
Close this search box.

Mersul la toaletă pentru elevii unei şcoli, o adevărată aventură

Pentru zeci de elevi ai unei şcoli din Dolj mersul la toaletă e o aventură. Copiii trebuie să traverseze o stradă şi o piaţă pentru a ajunge la grupurile sanitare. Şi asta pentru că unitatea de învăţământ nu are toalete în clădire şi nici măcar în curte.

Aşa că dascălii fac cu rândul de pază la trecerea de pietoni pentru a-i supraveghea pe elevi. Este a zecea iarnă când toţi trec prin această situaţie. Edilii nu au deocamdată o soluţie concretă, ci doar promisiuni.

De câte ori clopoţelul anunţă pauza la şcoala din localitatea Izvoare, în faţa unităţii de învăţământ e un du-te-vino continuu. Elevii se duc şi se întorc de la toaleta aflată la 200 de metri peste drum de şcoală. Profesorul de serviciu trebuie să stea de pază la trecerea de pietoni.

Toaletele şcolii au fost construite în 2005 şi au costat 150.000 de lei, bani de la Banca Mondială. Autorităţile spun că a fost singura soluţie pentru că terenul din curtea şcolii era revendicat. O echipă Digi24 a filmat acolo în urmă cu trei ani şi situaţia era aceeaşi. Edilul de atunci promitea construirea unei toalete în şcoală şi găsirea unor soluţii provizorii.

Promisiuni au venit şi de la actualul edil, care spune că se vor ridica toalete în curtea şcolii, pentru că Primăria a reuşit să obţină în instanţă o bucată din terenul revendicat. Despre construirea unui grup sanitar în şcoală nu poate fi vorba, spun autorităţile, pentru că ar costa prea mult şi ar fi nevoie de multe autorizaţii

Ionel Voicu, primar Izvoare Dolj: „Sperăm că anul viitor să o ducem la capăt”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri