Caută
Close this search box.

A murit Constantin Stroe, fost director general Dacia

Constantin Stroe, fost director al Automobile Dacia si presedinte al asociatiei industriei de componente auto din Romania a decedat sambata, la varsta de 74 de ani. A lucrat la Dacia din 1968, iar intre 1990 si 2002 a fost director general al uzinei, fiind apoi vice-presedinte al Consiliilor de Administratie Automobile Dacia si Renault Technologie Roumanie. Stroe suferise la final de noiembrie un accident vascular cerebral si fusese operat. „Constantin Stroe este omul a carui viata se confunda cu marca Dacia si intreaga industrie auto din Romania”, se spune intr-un comunicat al Renault Romania.

Constantin Stroe s-a nascut pe 24 martie 1942 la Hulubesti, Dambovita. Dupa ce a absolvit Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea Tehnologia Constructiilor de Masini, in anul 1967,  s-a angajat ca inginer la uzina Mecanica Teleajan. Un an mai tarziu se alatura proaspat infiintatei Intreprinderi de Autoturisme Pitesti, unde a fost pe rand, inginer, sef Sectie si inginer Sef Fabrica. In anul 1982 devenea director Tehnic al Centralei Industriale de Autoturisme Pitesti, iar in 1989 a preluat responsabilitatile de director al Intreprinderii de Autoturisme Timisoara.

Timp de 12 ani, din februarie 1990 pana in septembrie 2002, a condus destinele marcii argesene, din pozitia de director general al Automobile Dacia. In paralel, a reprezentat industria romaneasca de profil, ca presedinte, apoi director general al ACAROM, membru in Consiliul Director al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA) si membru in comitetul Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Constantin Stroe a fost vice-presedinte al Consiliilor de Administratie Automobile Dacia si Renault Technologie Roumanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri