Musicalul romantic ”La La Land”, în regia lui Damien Chazelle, cu Emma Stone și Ryan Gosling în rolurile principale, a obținut luni cele mai multe nominalizări, șapte, la Globurile de Aur în cadrul secțiunii film, fiind urmat de drama ”Moonlight” a regizorului Barry Jenkins, care a obținut șase nominalizări, relatează agenția Reuters și BBC News.

La categoria cel mai bun film dramă au fost selectate ‘Hacksaw Ridge’, ‘Hell or High Water’, ‘Lion’, ‘Manchester by the Sea’ și ‘Moonlight’, potrivit Agerpres.

Filmele ’20th Century Women’, ‘Deadpool’, ‘Florence Foster Jenkins’, ‘La La Land’ și ‘Sing Street’ își dispută categoria cea mai bună comedie sau musical la secțiunea film.

Casey Affleck pentru rolul din ‘Manchester by the Sea’, Joel Edgerton — ‘Loving’, Andrew Garfield — ‘Hacksaw Ridge’, Viggo Mortensen — ‘Captain Fantastic’ și Denzel Washington pentru rolul din ‘Fences’ sunt actorii selectați la categoria cel mai bun rol masculin într-un film dramă.

Pentru categoria cea mai bună actriță într-un film dramă au fost selectate: Amy Adams — ‘Arrival’, Jessica Chastain — ‘Miss Sloane’, Isabelle Huppert — ‘Elle’, Ruth Negga — ‘Loving’ și Natalie Portman pentru rolul principal din ‘Jackie’.

La categoria cel mai bun actor într-un musical sau comedie au fost desemnați: Colin Farrell în ‘The Lobster’, Ryan Gosling în ‘La La Land’, Hugh Grant în ‘Florence Foster Jenkins’, Jonah Hill în ‘War Dogs’ și Ryan Reynolds în ‘Deadpool’.

Pentru categoria cea mai bună actriță într-un rol de comedie sau musical au fost selectate: Annette Bening — ’20th Century Women’, Lily Collins — ‘Rules Don’t Apply’, Hailee Steinfeld — ‘The Edge of Seventeen’, Emma Stone — ‘La La Land’ și Meryl Streep pentru rolul din ‘Florence Foster Jenkins’.

‘The Crown’, ‘Game of Thrones’, ‘Stranger Things’, ‘This Is Us’ și ‘Westworld’ își împart nominalizările la categoria cel mai bun film dramă de televiziune.

Pentru cel mai bun musical sau comedie de televiziune au fost selectate: ‘Atlanta’, ‘black-ish’, ‘Mozart in the Jungle’, ‘Transparent’ și ‘Veep’.

Rami Malek pentru rolul din serialul ‘Mr. Robot’, Bob Odenkirk pentru rolul din ‘Better Call Saul’, Matthew Rhys în ‘The Americans’, Liev Schreiber pentru rolul din ‘Ray Donovan’ și Billy Bob Thornton pentru rolul din ‘Goliath’ își dispută categoria cel mai bun actor într-un film dramă.

La categoria cea mai bună actriță într-un serial dramă au fost nominalizate: Caitriona Balfe pentru rolul din ‘Outlander’, Claire Foy pentru rolul din ‘The Crown’, Keri Russell în ‘The Americans’, Winona Ryder în ‘Stranger Things’ și Evan Rachel Wood în ‘Westworld’.

Pentru cel mai bun actor într-un serial de comedie au fost selectați: Anthony Anderson în ‘black-ish’, Gael Garcia Bernal în ‘Mozart in the Jungle’, Donald Glover în ‘Atlanta’, Nick Nolte în ‘Graves’ și Jeffrey Tambor în ‘Transparent’.

În schimb pentru cea mai bună actriță într-un serial de comedie au fost selectate: Rachel Bloom în ‘Crazy Ex-Girlfriend’, Julia Louis-Dreyfus în ‘Veep’, Sarah Jessica Parker în ‘Divorce’, Issa Rae în ‘Insecure’, Gina Rodriguez în ‘Jane The Virgin’ și Tracee Ellis Ross în ‘black-ish’.

La categoria cel mai bun serial de televiziune sau serial limitat au fost selectate: ‘American Crime’, ‘The Dresser’, ‘The Night Manager’, ‘The Night Of’ și ‘The People v. O.J Simpson: American Crime Story’.

Acordate începând cu 1994, premiile Globurile de Aur pentru film și televiziune sunt anunțate în urma unei selecții realizate de peste 90 de jurnaliști, membri ai Asociației presei străine de la Hollywood. Câștigătorii vor fi anunțați la 8 ianuarie anul viitor în cadrul unei ceremonii găzduite de comedianul Jimmy Fallon. Cu prilejul ceremoniei de la Los Angeles, actrița Meryl Streep va primi distincția Cecil B. DeMille pentru întreaga carieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =