Cristina Chiperi are 17 ani, dar s-a mutat în Italia cu părinţii săi când avea doar doi ani. Pe atunci nimeni nu îşi imagina că vă ajunge să vândă sute de mii de cărţi şi că va fi urmărită de milioane de adolescenţi.

„Eram foarte mică când mama şi tata m-au luat din Moldova şi m-au dus în Italia. N-am simţit mult diferenţa dintre Moldova şi Italia. Am crescut acolo, am făcut şcoala acolo, dar vara am venit tot timpul în vacanţa la bunici”, spune Cristina Chiperi.

Adolescenta a început să scrie când avea doar 14 ani. Atunci a publicat prima sa poveste pe o platformă online. În prezent, textele sale au peste 30 de milioane de vizualizări pe acest site. Wattpad este o aplicaţie gratuită unde oricine îşi poate publica poveştile. Oricine poate scrie aici o carte şi să rămână anonim. Platforma este folosită în special de editurile din Statele Unite pentru a testa diverse publicaţii înainte de a le tipări.

„Am fost pasionată de scris din copilărie. Scriam tot ce-mi trecea prin cap sau inventam tot felul de poveşti pe care i le dăruiam surioarei mele de ziua ei. Am decis să mă înscriu pe această platformă online şi să-mi scriu acolo povestea. Din glumă, din joacă, doar pentru a-mi satisface imaginaţia, am postat primul capitol şi a avut foarte multe vizualizări, comentarii şi a ajuns să fie unul dintre cele mai distribuite articole, iar apoi a urmat publicarea cărţii”, afirmă Cristina Chiperi.

Cartea Cristinei se numeşte „My Dilemma is you” şi este o trilogie. În Italia au fost lansate deja toate cele trei volume. În România, abia a apărut primul volum şi urmează să fie lansată şi cea de-a doua carte. În Italia, Spania, Franţa şi Germania au fost vândute peste 250.000 de exemplare, potrivit digi24.ro.

Tânăra autoare şi-ar dori să revină în România, dar între timp vrea să studieze în continuare în Italia.

FOTO: promotime.md

253 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here