Caută
Close this search box.

Premieră medicală: un rinichi a fost transplantat cu succes în locul splinei

 

Medicii din cadrul Spitalului Molinette din Torino (nord-estul Italiei) au anunțat miercuri că au reușit să transplanteze un rinichi în locul splinei în cazul unei fetițe de șase ani, grav bolnavă. Intervenția reprezintă o premieră mondială, informează Europe1.fr.

Fetița, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a făcut dializă toată viața din cauza unei anomalii foarte rare, ce i-a afectat dezvoltarea rinichilor, și a unei complicate malformații a vaselor sanguine din regiunea abdominală. Din această cauză, ea nu a putut niciodată să bea sau să urineze, potrivit reprezentanților unității medicale.

Primul transplant de rinichi la care pacienta a fost supusă, în 2014, a eșuat, organul implantat neputând funcționa normal din cauza malformației vaselor sanguine.

După o îndelungată căutare, a fost găsit un donator compatibil, iar fetița a fost operată în noaptea de 9 spre 10 decembrie, precizează sursa citată.

”Pentru a crea spațiul necesar noului rinichi, a fost pusă în aplicare o tehnică nouă și revoluționară, bazată pe ablațiunea splinei”, au explicat reprezentanții spitalului.

”Momentan, fetița se simte bine, a început să urineze și poate în sfârșit să bea”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri