Caută
Close this search box.

Prinţul Paul iar revendică castelul Peleş, ferma Băneasa şi pădurea Snagov

 

Prinţul Paul revendică din nou castelul Peleş, ferma Băneasa şi pădurea Snagov, dar şi mai multe proprietăţi de lux din Bucureşti, despre care spune că are dreptul să le împartă cu regele Mihai şi pentru care trebuie să plătească o taxă de timbru de aproximativ două milioane de euro.

Prinţul Paul i-a deschis regelui Mihai la Judecătoria Sectorului 2 un proces prin care revendică mai multe proprietăţi de lux, între care castelul Peleş, ferma Băneasa şi pădurea Snagov, pentru care trebuie să plătească o taxă de timbru de aproximativ două milioane de euro.

Paul Phillipe al României susţine că proprietăţile i-au aparţinut bunicului său, Carol al II-lea, şi că ar trebui să le împartă împreună cu regele Mihai.

„În toate ţările, când a murit Carol al II-lea, s-a deschis masa succesorală, tatăl meu cu regele Mihai. S-a deschis în anii ’50, ’60 în Portugalia, în Franţa, în Germania, în Elveţia şi în Anglia. Oamenii nu prea ştiu asta. Şi aici trebuie să se deschidă masa succesorală exact la fel. Nu s-a făcut, asta e problema. S-au dat Peleş, toate proprietăţile fără să se fi deschis masa succesorală. Asta nu este corect, nici legal. Am deschis acum. Am auzit că vreau să iau toată ţara. Nu e adevărat. Pe lista de proprietăţi sunt proprietăţi care au aparţinut lui Carol al II-lea şi Elisabetei şi ar trebui să fie împărţite împreună cu Mihai. Tata a murit şi sunt eu şi Mihai, atât”, a declarat, joi, Paul Phillipe al României, citat de Mediafax.

Prinţul Paul este de părere că masa succesorală nu a fost deschisă pentu că s-a intervenit politic şi speră că va putea plăti taxa de timbru în valoare de aproximativ două milioane de euro la finalul procesului.

„Trebuie făcut corect, prin lege. Asta trebuia făcut de la început. Dar politic s-a intervenit undeva, politic s-a amestecat. (…) Vedem, facem un apel, poate fi plătit la sfârşit. Am înţeles că aşa s-a făcut în câteva cazuri, s-a plătit la sfârşit. Dacă nu, trebuie să găsim ceva. Asta e legal, nu ne pot spune că nu putem deschide masa succesorală. Nu poţi să dai tot unei părţi din familie şi celeilalte părţi nimic. Eu sunt moştenitor al lui Carol al II-lea, egal cu Mihai”, a mai spus prinţul Paul.

Paul Phillipe al României şi omul de afaceri Remus Truică au fost trimişi în judecată, în luna mai 2016, într-un dosar privind retrocedarea fermei Băneasa şi a pădurii Snagov, prejudiciul în acest dosar ridicându-se la 145 de milioane de euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri