Caută
Close this search box.

Produsele din carne cu etichetă tricoloră sunt din import? ANSVSA: Vom verifica dacă sunt româneşti

În urma investigației privind suspiciunile legate de originea de import a cărnii de porc care are tricolorul românesc pe ea, Radu Roatiș, președintele Autorității Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor – ANSVSA, anunță că în cadrul platformei naționale de control se va verifica și dacă produsele din carne cu etichetă tricoloră sunt cu adevărat românești.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) intenționează să elimine riscul ca marile magazine să vândă carnea de import ca fiind din România.

Agrointeligența a dezvăluit faptul că o parte din carnea din supermarketuri și hipermarketuri, prezentată ca fiind din România, nu poate fi verificată în niciun fel de public. Mai mult, producătorii și supermarketul, Penny Market, în acest caz, nu au dorit și nu au putut prezenta exact traseul cărnii de porc pe care o prezentau la raft ca fiind de la un porc crescut în țara noastră.

Radu Roatiș, președintele ANSVSA, a promis că instituția pe care o conduce “va iniția controale aupra respectării de către supermarketuri a procedurilor de verificare a originii corecte a cărnii.”

Roatiș face referire la un program strategic pe care ANSVSA dorește să-l implementeze pentru a opri frauda alimentară de acest gen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri