Caută
Close this search box.

Proiect românesc: Vom obţine parfum din prelucrarea gunoiului

EcoHornet şi Petrom tatonează posibilitatea unei colaborări privind predarea-preluarea tehnologiei de transformare a gunoiului în 54 de compuşi chimici. Din aceşti compuşi, cel puţin jumătate sunt folosiţi în industria farmaceutică şi industria parfumului.

În prima fază a procesului tehnologic, gunoil menajer şi industrial este transformat în granule combustibile numite peleţi, nealterabile şi fără miros, care pot fi transformate în depozite de energie pentru o perioadă oricât de mare.

“Aceşti peleţi pot fi folosiţi ca atare pentru încălzire prin ardere direct, sau se pot descompune prin metoda pirogazării în 54 de compuşi chimici. Din aceşti compuşi identificaţi de laboratoare, cel puţin jumătate se pot folosi în industria farmaceutică şi în cea a parfumurilor. Mâine (marţi-n.r.) este posibil să semnăm un contract cu Petrom pentru echipamentele pe care noi le producem şi prin care se obţine biooil, un combustibil pentru motoare Diesel, dar şi compuşii despre care am vorbit. Avantajul este că putem scăpa de gunoaie cu randament economic foarte bun, pe de o parte, putem obţine diferite tipuri de enrgie şi de produse de înaltă calitate, pe de altă parte”, ne-a spus Iuliean Horneţ, inventatorul tehnologiei şi proprietarul EcoHornet.

România nu şi-a făcut temele la capitolul gunoi

Menţionăm că de la 1 ianuarie 2017 populaţia va plăti o taxă în plus, cea de 80 de lei pe tona de deşeu depozitat la groapa de gunoi, tocmai pentru că ţara noastră nu şi-a respectat angajmentele internaţionale în acest domeniu, din 2007 încoace. De la 1 ianuarie 2018, taxa va ajunge la 120 de lei pe tonă. Ca să fie tacâmul complet, tot din 2018, România va încasa o amendă de 200.000 de euro pe zi dacă nu rezolvă problema reciclării a cel puţin 50% din gunoi. Dacă reuşim să îl prelucrăm înainte de a ajunge la groapa de gunoi până în 2018… este “parfum”!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri