Caută
Close this search box.

Regizorul Martin Scorsese a fost primit de Papa Francisc, la Vatican

 

Regizorul Martin Scorsese a avut o întâlnire privată cu Papa Francisc, miercuri, la Vatican, unde a fost însoţit de soţie şi cele două fiice ale sale, pentru a-şi promova cel mai nou film, „Silence”, scrie CNN.

Aflat în Vatican pentru a-şi promvoa cel mai nou film, „Silence”, care a avut premiera marţi, Scorsese a avut onoarea de a avea o întrevedere privată cu Papa Francisc. Regizorul a fost însoţit de soţia şi fiicele lui.

Potrivit Vaticanului, întâlnirea a durat un sfert de oră, timp în care Scorsese şi Papa au discutat despre romanul omonim care stă la baza filmului – pe care Papa Francisc spune că l-a citit – şi experienţa iezuită din Japonia.

O adaptare a romanului lui Shusako Endo, filmul „Silence”, în regia lui Martin Scorsese, prezintă povestea unor călugări portughezi iezuiţi din secolul al XVII-lea, care sunt persecutaţi şi torturaţi în timpul misiunii de evanghelizare în zonele izolate ale Japoniei.

Rolurile principale sunt jucate de Liam Neeson, Andrew Garfield şi Adam Driver. Garfield şi Driver se pregătesc pentru periculoasa lor călătorie în căutarea mentorului lor, interpretat de Liam Neeson; o dată ajunşi în Japonia, călugării sunt roşi de îndoială în privinţa convertirii japonezilor. Trailerul insistă asupra practicii japoneze de executare a creştinilor prin răstignire, inclusiv metoda de tortură mizuharitsuke sau crucificarea în apă. Scorsese are un destin faimos în ceea ce priveşte relaţia cu religia creştină. Regizorul a intenţionat să devină preot catolic, înainte de a deveni cineast. Acest impuls religios a fost redat în mod direct şi autentic în unele dintre filmele sale, cum ar fi „The Last Temptation of Christ” şi „Kundun”, dar şi subtil în filme precum „Mean Streets”, „Bringing Out the Dead şi „Gangs of New York”.

Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum „Şoferul de taxi/ Taxi Driver” (1976), „Taurul furios/ Raging Bull” (1980) şi „Băieţi buni/ Goodfellas” (1990), dar şi al unor pelicule mai recente, extrem de bine primite de public şi de critici, precum „Bandele din New York/ Gangs of New York” (2002), „Aviatorul/ The Aviator” (2004), „Hugo” (2011) şi „Lupul de pe Wall Street” (2013).

Martin Scorsese, în vârstă de 74 de ani, a primit şi 12 nominalizări la Oscar, trofeu pe care l-a obţinut în cele din urmă în 2007, cu filmul „Cârtiţa/ The Departed”.

Filmul „Silence” va fi lansat pe 23 decembrie în Statele Unite ale Americii, pe 1 ianuarie în Marea Britanie şi pe 16 februarie în Australia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri