Caută
Close this search box.

Siberia: Cel puţin 12 persoane, inclusiv nouă copii au murit într-un accident

 

Cel puţin 12 persoane, inclusiv nouă copii din componenţa unei echipe de acrobaţii, au decedat duminică, după ce autocarul în care se aflau s-a ciocnit frontal cu un camion pe o şosea din districtul Hantî-Mansi, au anunţat autorităţile locale, conform The Associated Press.

„Astazi (duminica), la orele locale 16:00 (11:00 GMT), la kilometrul 926 al şoselei Hanti-Mansiisk-Tiumen a avut loc un accident în care au fost implicate un camion, două autoturisme şi un autocar care transporta 32 de pasageri, între care 29 de copii”, a anunţat într-un comunicat Comitetul de anchetă regional.

Informaţiile preliminare indică că autocarul a derapat şi s-a ciocnit frontal cu un camion ce venea din sensul opus, în urma accidentului decedând cel puţin 12 persoane, iar alte 20 au fost rănite.

„Unsprezece persoane au murit pe loc, printre ele şi nouă copii, iar 21 de persoane au fost spitalizate” la Hanti-Mansiisk, oraş situat în centrul Siberiei, se mai menţionează în comunicatul citat.

Comitetul, care a deschis o anchetă, „crede că şoferul autocarului a pierdut controlul volanului şi a provocat accidentul”, adăugand totodată că este posibil ca accidentul să fi fost provocat de „proasta vizibilitate (pe şosea) şi de condiţiile meteorologice dificile”.

Copii se întorceau de la o competiţie de acrobaţii organizată în oraşul Hantî-Mansi.

În 2015, peste 23.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere în Rusia, potrivit cifrelor publicate de autorităţi. Rusia este printre primele ţări din lume în privinţa mortalităţii rutiere, mai ales din cauza consumului de alcool, a stării proaste a infrastructurii rutiere şi a nerespectării regulilor de circulaţie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri