Caută
Close this search box.

Sindicatele vor ca salariul minim să ajungă la 1.450 de lei în 2017

salariul minim

 

Propunerea sindicatelor pentru salariul minim pe economie aferent anului 2017 este de 1.450 de lei, începând de la 1 ianuarie, a declarat președintele Blocului Național Sindical (BNS), Dumitru Costin, după întâlnirea cu reprezentanții patronatelor de miercuri.

Acesta a precizat că partea patronală nu a venit cu o propunere unitară, iar discuțiile vor fi reluate vineri.

„Partea sindicală și-a făcut lecțiile, a venit pregătită, a transmis un singur mesaj. Propunerea noastră este de 1.450 de lei de la 1 ianuarie. Partea patronală a venit cântând pe mai multe voci. Adică nu a avut un punct de vedere unitar. Fiecare ne-a transmis altceva. ACPR-ul (Alianța Confederațiilor Patronale din România n.r.) nu ne-a comunicat absolut nicio cifră. Consiliul Întreprinderilor Mici și Mijlocii ne-a avansat propunerea de a discuta despre un salariu minim, undeva de la 1 mai, adică creștere zero a salariului minim pe economie de la 1 ianuarie. Concordia a propus o creștere a salariului minim de la 1.250 la 1.300 de lei”, a precizat Dumitru Costin, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, vineri urmează să aibă loc o nouă rundă de discuții după ce partea patronală va avea o propunere unitară.

„(…) Noi, ca parte sindicala, suntem obișnuiți cu strategii de negociere de acest fel, dar în momentul în care fiecare susține altceva, i-am rugat frumos, faceți-vă lecțiile acasă și veniți cu un singur punct de vedere, pe care să îl susțineți ca parte patronală”, a afirmat Dumitru Costin.

De asemenea, liderul sindical susține că în cazul în care partea patronală va cere sindicatelor să facă „un pas înapoi”, atunci sindicatele vor propune o creștere mai mică, dar vor cere indexarea deducerilor salariale.

Reprezentanții sindicatelor și ai patronatelor s-au întâlnit, miercuri, de la ora 10:00, la Direcția Dialog Social a Ministerului Muncii, pentru a discuta valoarea salariului minim pentru 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri