Caută
Close this search box.

Statul Islamic revendică atentatul de la Berlin

 

Gruparea Statul Islamic a revendicat atentatul de luni seara de la Berlin, anunță Reuters, care citează agenția de informații a grupării teroriste, Amaq.

Ministerul de interne german a calificat marți drept ‘atentat’ carnagiul provocat în ajun de un camion care a intrat în plin într-o piață de Crăciun, ucigând 12 oameni și rănind aproape 50, transmite AFP. Suspectul de origine pakistaneză reținut de autoritățile germane după incidentul de luni a fost eliberat, a anunțat parchetul, citat de AFP.

Șeful poliției din Berlin, Klaus Kandt, anunțase marți după amiază că era posibil ca suspectul care fusese arestat să nu fie autorul atacului și că un ‘criminal periculos’ este probabil în continuare ‘în libertate’ după atentatul comis luni seara la Berlin, în condițiile în care suspiciunile împotriva pakistanezului nu păreau să se confirme.

‘Probabil un criminal periculos este în libertate și, desigur, acest lucru provoacă îngrijorarea populației’, a afirmat Klaus Kandt în cadrul unei conferințe de presă, spunând că măsurile de securitate din capitala germană sunt pe cale să fie consolidate.

Autoritățile germane au anunțat inițial că un solicitant de azil pakistanez, în vârstă de 23 de ani, arestat luni seara în apropiere de locul atentatului după ce a fost urmărit de un martor, este persoana suspectată că ar fi condus camionul care a intrat în plin în mulțimea adunată la un târg de Crăciun din capitala Germaniei.

El a fost arestat ‘pentru că părea să se potrivească descrierii’ șoferului camionului oferită de martori, a declarat șeful poliției din Berlin.

Poliția a efectuat teste pentru a stabili dacă ADN-ul său corespunde ‘urmelor’ găsite în interiorul cabinei camionului.

Cu toate acestea, șeful parchetului federal antiterorist, însărcinat cu supravegherea anchetei, Peter Frank, și-a exprimat convingerea cu privire la rezultatul investigațiilor. ‘Trebuie să ne obișnuim cu ideea că persoana reținută nu este autorul’ atentatului, a spus el.

Bărbatul arestat a negat acuzațiile. El este cunoscut poliției pentru implicare în acțiuni de radicalizare islamistă, a adăugat procurorul.

Totodată, șeful poliției din Berlin a anunțat că măsurile de securitate vor fi consolidate în oraș, printr-o mai mare prezență a polițiștilor înarmați în locuri foarte aglomerate, cum ar fi piețele de Crăciun, și instalarea unor bariere de metal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri