Caută
Close this search box.

Un avion rusesc s-a prăbuşit în Marea Neagră: 92 de victime

 

Un avion aparţinând Ministerului rus al Apărării la bordul căruia erau 92 de persoane a dispărut imediat după decolarea din oraşul rus Soci, afirmă surse citate de site-ul agenţiei Tass. Avionul se îndrepta spre Siria.

Toate cele 92 de persoane aflate la bordul avionului militar rus prăbuşit duminică în Marea Neagră au murit, anunţă Ministerul rus al Apărării.

Preşedintele Vladimir Putin a decretat luni zi de doliu naţional în Rusia, în memoria victimelor accidentului aerian produs în Marea Neagră, relatează site-ul agenţiei Sputnik. „Mâine va fi zi de doliu naţional în Rusia”, a declarat Vladimir Putin duminică seară.

Autorităţile ruse au început recuperarea cadavrelor victimelor avionului militar prăbuşit în Marea Neagră, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

Până în prezent, din Marea Neagră au fost recuperate zece cadavre.

La operaţiuni participă peste 3.000 de persoane, 27 de nave, 37 de scafandri, patru elicoptere, drone şi vehicule subacvatice, a transmis Ministerul Apărării.

„Zona prăbuşirii avionului Tupolev TU-154 a fost clar definită. Nu au fost găsiţi supravieţuitori”, a transmis Ministerul rus al Apărării.

Nouăzeci şi două de persoane se aflau la bordul avionului militar rus prăbuşit în Marea Neagră. „La bordul avionului erau opt membri ai echipajului şi 84 de pasageri”, a declarat Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Pe lista pasagerilor figurează membri ai Orchestrei militare Aleksandrov şi jurnalişti. Orchestra urma să susţină un concert de Revelion în Baza militară rusă situată în oraşul sirian Hmeymim.

„La bordul avionului erau opt membri ai echipajului şi 84 de pasageri”, a mai declarat Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

„Resturi ale avionului au fost găsite la adâncimi de 50-70 de metri, la circa 1,5 kilometri de ţărm”, a transmis Biroul de presă al Ministerului rus al Apărării.

Resturi ale avionului militar rus dat dispărut au fost găsite în Marea Neagră, în largul staţiunii Soci, circa 1,5-6 kilometri de mal, afirmă surse citate de agenţiile Tass şi Reuters.

Avionul militar, de tip Tupolev Tu-154, decolase de la Soci şi a dispărut de pe ecranele radarelor după circa 20 de minute. Avionul făcuse escală la Soci pentru realimentare, după decolarea iniţială de pe Aerodromul Şkalovski, situat în apropiere de Moscova. Aeronava militară a dispărut de pe radare în jurul orei 5.40 (4.40, ora României).

„Avionul s-a prăbuşit probabil din cauza unei defecţiuni sau a unei erori umane”, a declarat un oficial militar citat de site-ul agenţiei Sputnik.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri