Caută
Close this search box.

Un important furnizor de uleiuri de palmier, acuzat că foloseşte copii de 8 ani în rafinării

Firme care stau în spatele unor branduri populare precum napolitanele KitKat, pasta de dinţi Colgate şi cosmeticele Dove folosesc ulei de palmier extras de copii în condiţii periculoase, la rafinăriile din Indonezia, potrivit raportului Amnesty International, citat de The Guardian.

Organizaţia nonguvernamentală susţine că producătorul Wilmar angajează copii pentru munca fizică la rafinăriile din Indonezia, identificând o serie cunoscută de produse care au legătură cu compania producătoare de ulei de palmier Wilmar. Printre clienţii Wilmar se numără Nestlé, Unilever, Colgate-Palmolive, Reckitt Benckiser şi Kellogg’s, potrivit Mediafax.

Produsele vândute de aceste companii au fost obţinute de copii de opt ani care lucrează în condiţii primejdioase.

Organizaţia le-a cerut companiilor implicate să le spună consumatorilor dacă uleiul de palmier folosit în produse precum îngheţata Magnum, detergentul Ariel, supa Knorr, şamponul Pantene sau batoanele de ciocolată Aero a fost obţinut din munca copiilor.

„Aceste rezultate îi vor şoca pe consumatorii care cred că iau alegeri etice în supermarketuri când cumpără produse care pretind că folosesc ulei de palmier sustenabil. Nu este nimic sustenabil în legătură cu uleiul de palmier care este produs folosind copiii la muncă şi munca forţată. Ceva este în neregulă când nouă companii, care aveau un venit cumulat de 260 de miliarde de lire în 2015, nu reuşesc să facă ceva în legătură cu tratamentul cumplit aplicat muncitorilor care lucrează în domeniul uleiului de palmier care, de altfel, au câştiguri neînsemnate”, a spus Meghna Abraham, anchetator Amnesty International.

FOTO: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri