Caută
Close this search box.

Un şofer român l-ar fi ajutat pe teroristul din Berlin

Un şofer român de camion stabilit în Spania susţine că a fost abordat pe o autostradă din Franţa de autorul atentatului de la Berlin. Potrivit cotidianului spaniol El Mundo, Anis Amri l-ar fi întrebat pe Alexandru G. cum poate ajunge la Lyon.

La două zile după ce a comis atentatul din Berlin, Anis Amri l-a întrebat pe Alexandru G., un șofer în vârstă de 37 de ani, pe o autostradă din Franța, cum poate ajunge la Lyon.

Întâmplarea ar fi avut loc la ora 22.45, într-o zonă situată pe autostrada 20 din Franţa, între localităţile Limoges şi Brive-la-Gaillarde, la 400 de kilometri de capitala Franței.

Românul a mai povestit că Anis Amri că a coborât dintr-o mașină și că i s-a adresat în franceză și italiană. Pentru că nu cunoaște aceste limbi, el i-ar fi explicat timp de zece minute ce să facă.

Potrivit presei spaniole, citată de digi24.ro, Alexandru G. este convins că bărbatul pe care l-a dirijat spre Lyon era tunisianul Anis Amri.

Românul și-a dat seama abia după aceea că cel pe care l-a ajutat este teroristul căutat în toată Europa și a sunat la poliție.

„Am fost bucuros că nu era un hoț, fiind jefuit de mai multe ori pe autostradă”, a spus românul, care își mai amintește că la final teroristul i-a spus „Ciao!”.

Șoferul român a mai povestit presei spaniole că nu a văzut numerele de înmatriculare, dar a observat că Anis Amri era destul de bine îmbrăcat și crede că cineva l-a ajutat să aibă haine curate.

Pe 19 decembrie, 12 oameni au murit şi 48 au fost răniţi în atentatul produs la Târgul de Crăciun din Berlin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri