Caută
Close this search box.

Vinurile preferate ale lui Ceauşescu au mare succes în China

Un basarabean venit în România în urmă cu 20 de ani a făcut din Casa de Vinuri Huşi cel mai cunoscut brand românesc pe piaţa vinurilor din China, promovându-le ca fiind preferatele lui Ceauşescu.

În urmă cu mai bine de 20 de ani, Serghei Bunescu a trecut Prutul din Basarabia şi s-a stabilit la Huşi. Crescut într-o familie cu tradiţie în producerea vinurilor, şi-a continuat pasiunea şi a creat Casa de Vinuri Huşi, care, în scurt timp, a devenit un brand cunoscut în ţară, dar şi peste hotare.

„Tradiţia şi pasiunea pentru vinuri o am din familie, din străbuni, toţi ai mei au produs vin. În 1990, după revoluţie, am trecut primul Prutul, pentru că aici îmi sunt rădăcinile, neamul. M-am căsătorit la Huşi şi am pornit de la zero. În 1992 am avut o comandă mare de vin pentru Rusia şi am decis să facem o companie şi am creat un brand”, a declarat, pentru Mediafax, Serghei Bunescu.

În colecţie sunt peste 250.000 de sticle de vin, adunate de-a lungul timpului. Cel mai vechi este un vin italian din 1908.

„Zghihara de Huşi, vinul preferat al tovarăşului Ceauşescu, a prins foarte bine pe piaţa din China, pentru că am asociat acest vin cu numele de Ceauşescu şi Mao Zedong. Chinezilor le plac poveştile adevărate, ne-am folosit de acest prilej şi am putut să vindem o cantitate impresionantă de vin. Îl prefera Ceauşescu pentru că nu avea zahăr, el având diabet. Îl beau chinezii, ruşii şi de la anul chiar şi americanii”, a precizat Serghei Bunescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri