Caută
Close this search box.

Pavel Năstase, propunerea PSD pentru Ministerul Educaţiei, este unul dintre cei mai bine plătiţi profesori din România

Pavel Năstase, propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Educaţiei, este fost rector al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, în prezent profesor universitar specializat în calcul şi cibernetică economică, fiind printre cei mai bine plătiţi profesori din România.

Pavel Năstase s-a născut pe 06 decembrie 1951. Este profesor universitar la catedra de Informatică de Gestiune a Academiei de Ştiinţe Economice (ASE) şi predă cursuri şi seminarii pentru disciplinele „Bazele Tehnologiei Informaţiei”, „Sisteme de Gestiune a Bazelor de Date”, „Tehnologia Aplicaţiilor Web”, „Managementul informaţiei financiar-contabile” şi „Sisteme expert de gestiune”. În perioada 2012-2016 a ocupat funcţia de rector al ASE.

În 1975 Pavel Năstase a obţinut diploma de licenţă, în cadrul ASE, specializarea „Mecanizarea şi Automatizarea Calculului Economic (Informatică Economică)”, conform propriului CV publicat pe site-ul ASE. Acelaşi document arată că în 1986 a obţinut titlul de doctor în ştiinţe, specializarea „Calcul economic şi cibernetică economică”, din cadrul ASE, cu lucrarea „Proiectarea şi organizarea bazei de date pentru conducerea unei intreprinderi industriale”, iar în 1989 a obţinut diploma de licenţă în matematică, la Universitatea Bucureşti, fiind specializat în „Modelarea şi optimizarea proceselor economice, construcţia compilatoarelor, sisteme de operare, limbaje de programare”.

În 1992, timp de patru luni, a urmat studiile Universităţii de Ştiinţe Sociale Toulouse, din Franţa, obţinând diploma de „Management internaţional”, ca urmare a finalizării cursului „Sisteme expert de gestiune, Sisteme suport pentru asistarea deciziilor economice”.

În perioada 2002 – 2005, Pavel Năstase a fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, fiind director general al Institutului Naţional de Administraţie (INA), tot în această perioadă fiind membru în Consiliul de Administraţie al Institutului European de Administraţie Publică din Maastricht (EIPA).

Năstase este expert contabil al Corpului Experţilor Contabili şi al Contabililor Autorizaţi din România, auditor financiar al Camerei Auditorilor Financiari din România, membru în Consiliul Superior al CAFR, membru al asociaţiei profesionale Information Systems Audit and Control Association, membru şi vicepreşedinte al asociaţiei academice şi profesionale International Association for Accounting Education and Research, membru al Academiei de Studii şi Ştiinţe Economice şi Financiare din Franţa, membru al Asociaţiei Facultăţilor de Economie din România, expert evaluator al European Association for Quality Assurance in Higher Education, distins în 2010, semnat de Ministrul Educatiei al Republicii Franceze, cu titlul de “Officier dans l’Ordre des Palmes Academiques ” pentru servicii aduse culturii franceze, potrivit Mediafax.

Conform declaraţiei de avere, publicată pe site-ul ASE, Pavel Năstase deţine două terenuri, un apartament, o casă de vacanţă, o casă de locuit şi un autoturism fabricat în anul 2013. De asemenea, are aproximativ 230.000 de euro plasaţi în două fonduri de investiţii, aproximativ 120.000 de euro în două depozite bancare, peste 36.000 de euro în alte două conturi şi peste 600.000 de lei depozitaţi în două bănci din România. În total, depozitele financiare depăşesc o jumătate de milion de euro. În 2015, Pavel Năstase a câştigat din activitatea didactică şi din proiectele derulate în cadrul ASE peste 200.000 de lei, la care s-au adăugat 7.640 de lei, obţinuţi în urma închirierii apartamentului, şi 6.000 de lei ca urmare a unui contract avut cu Camerea Auditorilor Financiari din România.

FOTO: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri