Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis: Domnule Dragnea, aflarăm de la televizor că sunteţi singurul care cunoaşte programul din scoarţă-n scoarţă. Învăţaţi-i şi pe ei!

Premierul Sorin Grindeanu şi miniştrii Guvernului PSD-ALDE au depus jurământul la Cotroceni, începând cu ora 19.00, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Noul Guvern învestit de Parlament s-a prezentat la Cotroceni, alături de liderul PSD, Liviu Dragnea şi copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, precum şi preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a depus jurământul, urmat de vicepremierii Sevil Shhaideh şi Daniel Constantin.

După ce a citit jurământul, ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a făcut cale întoarsă pentru că a uitat să semneze documentul. În momentul lecturării, Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, s-a încurcat la cuvântul „integritate”, potrivit Mediafax.

Cele mai importante declaraţii ale lui Klaus Iohannis de la finalul ceremoniei:

„Din acest moment dvs sunteţi Guvernul României. Aveţi o misiune grea, aveţi de îndeplinit promisiuni complicate. Trebuie să livraţi ceea ce aţi promis în campania electorală. Îmi imaginez că după alegeri trebuie să pornim un Guvern. Campania electorală nu este doar un circ mediatic. În campania electorală s-au făcut promisiuni, de asta aţi fost votaţi şi asta trebuie să livreze Guvernul.

Sper ca într-o zi să îmi explicaţi cum veţi face în aşa fel încât să vă încadraţi într-un deficit bugetar de 3%, să creşteţi salariile, să scădeţi TVA-ul.
Eu astept si mulţi aşteaptă să faceti tot ce se poate şi se poate să sprijiniţi o justiţie independentă în România, asta înseamnă întărirea statului de drept, aţi jurat să faceţi tot ce puteţi pentru o democraţie în România, nu se poate face fără o justiţie independentă.
Aştept să gestionaţi în mod responsabil finanţele publice.
Pentru noi nu contează doar stabilitatea internă, ci şi stabilitatea regională. Vreau ca România sa fie, asa cum am menţionat de multe ori, România puternică, un pol de stabilitate şi securitate în regiune. Pentru asta este nevoie sa va implicaţi cu toţii fiecare în domeniul lui.

Domnule Dragnea, aflarăm de la televizor ca sunteţi singurul care cunoaste programul din scoarţă în scoarţă. Vă rog eu frumos, învăţaţi-i si pe ei!
Va doresc mult succes pentru România.

FOTO: ziuaconstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri