Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis, avertisment dur: O lege a amnistiei și grațierii, o catastrofă pentru democrația românească

Avertisment fără precedent al preşedintelui Klaus Iohannis pentru ministrul Justiţiei şi pentru şefii parlamentului. Şeful statului a criticat dur iniţiativa unei legi a amnistiei şi graţierii şi a precizat că îşi va folosi toate prerogativele pentru a o respinge. Legea este respinsă şi de şefii sistemului de justiţie, dar ministrul Florin Iordache susţine că ea trebuie dezbătută în Parlament.

Preşedintele le-a cerut magistraţilor din noul CSM să se asigure că nimeni nu e mai presus de lege şi să fie mai vocali pentru protejarea independenţei justiţiei. Şeful statului a lansat un avertisment direct şi pentru ministrul Justiţiei, în legătură cu iniţiativa amnistiei şi graţierii.

„Un astfel de demers, o lege a amnistiei și grațierii care ar spăla păcatele nu numai ale unor hoți care pot fi periculoși pentru persoane, poate și pentru societate, dar ar albi dosarele politicienilor, ar fi o catastrofă pentru democrația românească, domnul ministru (n.r. al Justiției).

Dacă ar exista o astfel de inițiativă eu m-aș opune cu toată greutatea și puterea funcției prezidențiale. Sper să nu fie cazul. Ca să reducem probabilitatea unui astfel de demers am spus aceste lucruri în public, în fața dumneavoastră”, a spus Klaus Iohannis, preşedintele României, citat de tvr.ro.

FOTO: rtv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri