Caută
Close this search box.

Bagdad. Stat Islamic revendică atentatul cu mașina-capcană produs duminică

 

Stat Islamic a revendicat responsabilitatea pentru atentatul sinucigaș cu mașină-capcană comis duminică într-o piață de legume din estul capitalei irakiene Bagdad și care a făcut 13 morți potrivit poliției și unor surse medicale, informează Reuters.

Alte 50 de persoane au fost rănite în atentatul sinucigaș cu mașină-capcană duminică la Bagdad, au anunțat surse medicale și din securitatea irakiană, relatează şi Agerpres.

Acest atentat, cel mai recent dintr-o serie de atacuri sângeroase în Irak, a fost comis de un atacator sinucigaș care și-a detonat mașina la intrarea principală în piața de fructe și legume din capitala irakiană, potrivit acestor surse.

Explozia a lovit districtul majoritar șiit Jamila.

Gruparea jihadistă a declarat într-un comunicat online că un atacator sinucigaș și-a detonat mașina încărcată cu explozibil în zona Jamila.

O serie de atacuri în capitala irakiană și alte orașe au ucis într-o săptămână zeci de persoane.  Mai multe au fost revendicate de Stat Islamic, aflat sub presiunea tot mai mare a unei ofensive sprijinite de SUA la Mosul, ultimul bastion major al grupării jihadiste în Irak.

 

Sursa foto: The Hindu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri