Caută
Close this search box.

Centrala termică a cuplului

Alexandru Oros este psiholog, specializat în psihoterapie integrativă, cu o bogată experiență în domeniul terapeutic.

“Azi iarna vrajbei noastre s-a schimbat, Prin soarele lui York , in toi de vară; iar norii toti, ce casa ne-o striveau, sint ingropati in sinu-adinc al mării. Purtăm pe frunti cununi de biruintă.”

Cum le zice Shakespeare, mai rar!

De cele mai multe ori, partenerii sunt nevoiti sa faca fata intemperiilor relationale, viscolelor din cuplu, vifornitei abatute peste ei, cei doi care, aparent nevolnici, nici macar nu au o suba care sa-i protejeze cat de cat…

Vrajba ii albeste si ii imbolnaveste de otita, el sau ea nu mai aude bine; ce aude o doare, isi astupa urechile sa nu mai razbata suieratul taios al cuvintelor dinspre el, isi pune o bentita, o caciula tricotata sau de blana si pleaca de nebuna afara, cat mai departe de el, singura prin desertul de zapada.

El raceste, ii curge nasul, turturi se formeaza haotic sub mustata si nu se mai pot nici macar saruta de atata frig. Ati pus vreodata limba pe un turture?

Amandoi dardaie, convinsi ca primul care vorbeste pierde si ala trebuie sa faca focul in soba. Si cui ii convine sa piarda?

De cele mai multe ori relatia se raceste fara ca cei doi sa initieze macar gestul aruncatului unui vreasc in soba.

Nu mai au idei, au uitat de soarele din toiul verii, din toiul dragostei lor, au uitat cum iarna stateau goi, unul in bratele celuilalt, cand centrala termica functiona, iar iarna le era aliata si nu dusman.

Nu mai au initiative, sunt prea amortiti ca sa-si piarda timpul incalzindu-si reciproc, mainile.

Nu mai au putere, puterea de a taia unul lemnele cand celalalt este obosit si nu mai poate.

Iarna vrajbei i-a transformat in doi oameni de zapada care se gandesc cu groaza cum o fi cand o rasari soarele si pe ulita lor…

Ce ar fi de facut intr-o astfel de iarna?

Daca m-ati intreba pe mine, v-as raspunde ca exista o multime de modalitati de incalzire, de indepartare a frigului, de optimizare a functionarii centralei termice. De imbunatatire a randamentului acesteia.

De pilda, stiati ca la centrala prin condensatie instalarea hornului de evacuare trebuie facuta la un anumit unghi? Ganditi-va ca, daca gresiti doar cu un grad, centrala se comporta altfel.

Daca centrala voastra are o problema cel mai bine ar fi sa apelati la un profesionist.

Mai ales iarna.

Sursa: http://www.cabinetpsihologbucuresti.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri