Caută
Close this search box.

Colaborare româno-belgiană pe problema pensionarilor săraci

Președintele Federației Naționale „Omenia” a CARP-urilor din România, Gheorghe Chioaru, și cel al The Open Network for Community Development, Jozef Goebels, au semnat astăzi un protocol de colaborare.

Prezent la protocolul semnării ambasadorul Regatului Belgiei în România, Thomas Baekelandt,  a precizat că The Open Network for Community Development se numără printre organizațiile neguvernamentale care are sprijinul Ambasadei Belgiei.

Potrivit lui Goebels, protocolul prevede ca părțile semnatare să colaboreze în vederea îmbunătățirii vieții pensionarilor.
Thomas Baekelandt  și-a exprimat aprecierea pentru Asociația CARP „Omenia” București.

„Solidaritatea dintre oameni te face mai puternic și o comunitate ca aceasta motivează contribuția voluntară, ești mândru că lucrezi în acest sistem. Aceasta nu e regula generală în România încă, dar cu munca și exemplul dumneavoastră puteți să vă faceți cunoscuți altora. Puteți fi un exemplu pentru alte comunități”, a spus ambasadorul.

El a menționat că l-a impresionat foarte mult că personalul și voluntarii asociației se angajează în nobila sarcină de a ajuta pensionarii în viața zilnică. Oficialul a remarcat că la CARP „Omenia” București pensionarii pot beneficia de îngrijire de bază, la un preț accesibil.

Gheorghe Chioaru, care este și președinte al Asociației CARP „Omenia” București, a menționat că documentul stipulează activități de colaborare pentru mărirea numărului de servicii sociale și de oameni care se ocupă cu asistența socială pentru pensionari la nivel național.

El a informat totodată că a trimis cereri de sponsorizare în vederea construirii unei cantine sociale și a unui cămin de bătrâni pe un teren situat pe str. Amurgului nr. 40, ce este deținut de CARP „Omenia” București.

„Am trimis cereri de sponsorizare oamenilor de afaceri din țară și străinătate, inclusiv lui Bill Gates”, a spus Chioaru.

El a adresat o rugăminte primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, să ofere ajutor pentru acordarea de prânzuri gratuite pentru pensionari.
„Noi dăm zilnic 20 de porții de mâncare de la o societate. Îl rugăm pe edilul Capitalei să ne ajute să găsim pe cineva să ne asigure gratuit alte 20 de prânzuri”, a precizat Chioaru.

Asociația CARP „Omenia” București le oferă membrilor săi mai multe servicii gratuit sau la un preț mult sub prețul pieței — coafură, frizerie, croitorie, cizmărie și kinetoterapie, a adăugat el.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri