Caută
Close this search box.

Lady Liberty, pentru prima dată în istorie o femeie de culoare pe o monedă americană

 

Trezoreria SUA a făcut publică recent o nouă monedă de aur care o înfăţişează pe celebra Lady Liberty drept o femeie de culoare, pentru prima dacă în istoria americană, relatează Gândul.

Într-o conferinţă de presă care a avut loc joia trecută în departamentul Cash Room din incinta Trezoreriei Statelor Unite a fost prezentată moneda de aur American Liberty pentru 2017, care marchează aniversarea a 225 de ani de la începutul fabricării monedelor americane.

„Suntem extrem de mândri (…) părinţii noştri fondatori au realizat nevoia critică a naţiunii noastre de a avea un sistem monetar respectat, iar în ultimii 225 de ani instituţiile financiare şi-au dus misiunea mai departe”, a declarat directorul adjunct al Monetăriei Statelor Unite, Jeppson.

Plecând de la modelele clasice produse anterior, noua monedă o înfăţişează pe Lady Liberty ca pe o femeie de culoare care poartă o coroană din stele. Moneda de aur de 24 karate este inscripţionată cu „1792”, anul în care a fost înfiinţată Monetăria SUA, „2017” şi „Încrederea e doar în Dumnezeu (In God We Trust)”. Reversul monedei arată un „vultur puternic şi îndrăzneţ în zbor”, se arată în comunicatul de presă.

Moneda este prima dintr-o serie de monede care vor fi emise bienal. Pe imaginea alegorică vor apărea treptat o varietate de forme din design-ul contemporan, precum şi figuri ale americanilor asiatici, hispanici sau indieni, celebrând astfel diversitatea americană si SUA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri