Caută
Close this search box.

Bacteria E-Coli, prezentă în aproape toate tipurile de alimente procesate

 

Un număr de 69 de probe dintr-un total de 1.484, prelevate în perioada de 16 mai – 30 decembrie 2016, au fost depistate cu bacteria Escherichia Coli, prezentă cu precădere în cârnați, carne de mici, carne de ovine, brânză de vaci sau cașcaval, informează luni Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri și dozatoare de lapte.

Echipele de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au prelevat probe, conform planificării, din București și toate județele tării, iar cele mai multe probe pozitive au fost depistate în județele Timiș, Sibiu, Maramureș, Vâlcea, București, Bistrița-Năsăud etc.

„Potrivit raportului Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară, în perioada 16.05.2016 — 30.12.2016, în cadrul Planul Național de Control pentru determinarea prevalenței Escherichia Coli verotoxigenă în produse alimentare de origine animală au fost prelevate și analizate un număr de 1.484 probe, din următoarele categorii de produse: carne și produse din carne (sanitație carcasă ovine, sanitație carcasă bovină, carne tocată vită, carne de pui, pulpă de vită, mici amestec porc cu vită, cârnați vită, carne tocată mânzat, cârnați, șnitel mânzat, hamburger vită), lapte și produse din lapte (lapte crud vacă, smântână pasteurizată, cașcaval afumat, caș bovină, telemea din lapte de vacă, brânză telemea, cașcaval afumat). (…) În perioada menționată, buletinele de analiză au confirmat prezența Escherichiei Coli verotoxigenă la 69 de probe (…)”, se arată în comunicatul ANSVSA, citat de Agerpres.

Direcțiile Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județene au efectuat controale oficiale la unitățile în care s-au depistat și comercializat produsele incriminate și au dispus măsurile prevăzute în Planul Național de Control. Toate măsurile întreprinse de inspectorii sanitari veterinari în aceste cazuri au fost făcute publice și postate pe pagina de web a fiecărei direcții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri