Caută
Close this search box.

Cum arată inelul de 1,8 milioane de euro furat de un român în Franţa

 

Poliţiştii din Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate – Ploieşti au prezentat luni, într-o conferinţă de presă un inel cu diamante în valoare de 1,8 milioane euro, despre care spun că l-au găsit la românul George Ploscaru, reţinut sub suspiciunea ca l-ar fi furat din Franţa.

Ploscaru a fost reţinut sâmbătă în Ploieşti, procurorii DIICOT acuzându-l că ar fi furat pe 30 decembrie 2016 dintr-un magazin de bijuterii din Franţa două diamante şi două inele cu pietre preţioase în valoare de 5,2 milioane de euro. Românul, care este acuzat şi de constituirea unui grup infracţional organizat, ar fi fost ajutat de doi cetăţeni sârbi. Aceştia doi au primit, ca urmare a înţelegerii, jumătate din pradă: un inel şi un diamant. Din cercetări a reieşit că George Ploscaru ar fi vândut diamantul în afara României, iar inelul ar fi încercat să îl vândă pe 12.01.2017 unor cetăţeni străini în Bucureşti la hotelul Radisson Blu, dar vânzarea nu a avut loc pentru că nu s-au înţeles asupra preţului. Inelul a fost găsit, ulterior, de anchetatori la o percheziţie.

Politistii au declarat că inelul e păstrat în condiţii de maximă siguranţă şi ca va fi înapoiat proprietarilor de drept.

Suspectul român s-ar fi prezentat la magazinul de bijuterii drept un evaluator de bijuterii al unui potenţial client evreu şi profitând de neatenţia angajaţilor magazinului de bijuterii a înlocuit diamantele şi inelele cu copii fără valoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri