Caută
Close this search box.

Premierul Pavel Filip nu vrea să-l revoce pe ambasadorul Republicii Moldova la București

 

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a anunțat că respinge demersul președintelui Igor Dodon de rechemare în țară a ambasadorului Republicii Moldova la București, Mihai Gribincea, informează Radio Chișinău și Deschide.md.

Într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al executivului se precizează că ‘prim-ministrul Pavel Filip a primit, luni, 16 ianuarie, demersul prezidențial privind propunerea de revocare a ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în România, domnul Mihai Gribincea’ și că ‘șeful executivului nu va da curs acestei solicitări’.

Președintele Igor Dodon a solicitat luni cabinetului de miniștri, înainte de a pleca la Moscova, să inițieze procedura de rechemare a ambasadorului Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea.

Decizia lui Dodon vine ca urmare a declarațiilor făcute de Mihai Gribincea în cadrul unei emisiuni televizate, privind caracterul neconstituțional al decretului președintelui Igor Dodon de a-i retrage cetățenia moldovenească fostului președinte român Traian Băsescu. Potrivit președinției de la Chișinău, declarațiile diplomatului contravin intereselor naționale ale Republicii Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri