Caută
Close this search box.

A fost arestat autorul atentatului din noaptea de anul nou de la Istanbul

Bărbatul care a ucis cu focuri de armă 39 de oameni în noaptea de anul nou, într-un club din Istanbul, a fost arestat în cartierul Esenyurt al metropolei turce, a anunțat luni noaptea cotidianul Hurriyet pe pagina sa de internet, preluată de Reuters.

Atacul a fost revendicat de organizația jihadistă Statul Islamic, ca răzbunare pentru implicarea militară a Turciei în Siria.

Televiziunea turcă de stat, citată de AFP, a oferit detalii. Presupusul atacator a fost capturat de poliție, în urma unei operațiuni la care au participat și serviciile secrete, într-un apartament din zona europeană a Istanbulului, unde se afla împreună cu fiul său, în vârstă de patru ani. Agenția de presă Anadolu adaugă că numele suspectului este Abdulgadir Masharipov, dar acesta folosea în cadrul Statului Islamic numele de cod Ebu Muhammed Horasani. Canalul de televiziune TRT susține că apartamentul unde a fost găsit teroristul aparține unui kirghiz, care ar fi fost și el arestat. Potrivit Anadolu, în cadrul operațiunii au mai fost arestate și trei femei.

Aceste date corespund celor furnizate de poliție și serviciile de informații în 8 ianuarie, când autorul atacului a fost identificat ca un uzbec în vârstă de 34 de ani, membru al unei celule teroriste din Asia centrală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri