Caută
Close this search box.

Parlamentul European solicită ajutor și transferul pentru refugiații loviți de iarnă

 

Parlamentul European a adoptat o rezoluție nonlegislativă în care cer ca autoritățile naționale și UE să ofere ajutor de urgență pentru a ajuta migranții și refugiații să facă față temperaturilor scăzute și zăpezii din multe zone ale Europei, potrivit unui comunicat al biroului de presă al PE.

Eurodeputații au mai solicitat guvernelor statelor membre să își respecte promisiunile de a transfera mii de solicitanți de azil, mai ales din Grecia, către alte state.

Mia mulți europarlamentari au numit situația refugiaților din insulele grecești, dar și din alte state cum ar fi Serbia și Macedonia, iar alții au întrebat retoric câți oameni trebuie să mai moară de frig înainte ca UE să acționeze.

Doar 6% dintre cei 160.000 de azilanți dintre cei care urmau a fi redistribuiți din Grecia și Italia au fost relocați până acum.

”Nu suntem mândri de această situație foarte dureroasă’, a spus comisarul european pentru ajutor umanitar Christos Stylianides în plenul PE.

El a explicat că UE a alocat destui bani pentru a ajuta Grecia să facă față acestor condiții fără precedent, dar că ‘unele slăbiciuni de la fața locului nu au permis acestor bani să fie utilizați în cel mai bun mod cu putință.’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri