Caută
Close this search box.

Pe urmele blajinilor: Lumea din interiorul Pământului

În mod cert, credinţa că Pământul este gol este extrem de răspândită în legendele multor popoare. De-a lungul vremii, mulți scriitori au preluat ideea și au scris romane pe această temă. Jules Verne, cu a sa Călătorie în centrul Pământului, este cel mai cunoscut. Miturile poporului român îi numesc pe locuitorii acestei lumi: ”blajinii”.

Ce spune știința actuală? Pământul are rază de 6400 km. Straturile Pământului sunt: crusta, mantaua și miezul. Crusta coboară până la 30 km, sub continente și doar la 5 km sub oceane, este subțire, cu o greutate mică și se poate fragmenta cu ușurință. Mantaua este mult mai flexibilă și coboară până la 2900 km.

Miezul Pământului este alcătuit din două părți, fluidul exterior și miezul de fier solid din interior. Mișcarea fluidului exterior combinată cu relativa stabilitate a miezului solid creează câmpul magnetic al Pământului.

Totuși, trebuie spus că oamenii de știință au stabilit din ce este compus Pământul în urma unor observații indirecte, prin studiul vulcanilor, al materialelor ce compun lava etc. Teoria conform căreia structura miezului este cea prezentată mai sus a rezultat din experiența fizicienilor. Motorul electric produce un câmp electromagnetic, prin urmare, dacă Pământul are un câmp magnetic atunci și el se comportă ca un motor electric, cu stator și rotor. Dar între cele două componenete ale unui motor electric… există un spațiu gol!

Informații inexplicabile despre oceanele subterane

De-a lungul timpului teoriile șiințifice s-au adeverit sau nu. Este suficient ca o informație referitoare la un fenomen, care conform teoriei în vigoare este inexplicabil, să poată fi probată și teoria științifică ce intră în contradicție cu acel fenomen să dispară.

Acum știm că s-au raportat mai multe anomalii cum ar fi cele referitoare la oceane subterane.

Cel mai mare ocean subteran este situat sub estul Asiei și are cel puțin volumul Oceanului Arctic. Descoperirea a fost făcută de Michael Wysession, un seismologist la Universitatea Washington din St. Louis, și de studentul său Jesse Lawrence (acum University of California, San Diego), și a fost detaliată într-o monografie publicată de American Geophysical Union.

Pe de altă parte, mai există și Oceanul subteran, sau râurile subterane de sub California, unde au fost întâlnite, conform localnicilor, diverse creaturi bizare și oameni ce aparțin civilizațiilor dispărute, care acum trăiesc sub pământ.

”5 tuneluri străbat continentul sud-american de la est la vest”

Generalul de brigada dr. Emil Strainu, directorul centrului de studii Psihotronice si Ufologice, consilier al Parlamentului României în probleme neconventionale si asimetrice, afirma următoarele:

“Una din cele mai mari descoperiri care s-au realizat recent și care deocamdată este vehiculată numai în cercurile știintifice, este aceea că sub continentul american se găsesc de la 3 la 5 tuneluri – ca un fel de peșteri subterane inundate – care străbat continentul sud-american de la est la vest. Gânditi-vă ca plecați cu un submarin din Los Angeles și ieșiți cu el la Florida, fără să mai ocoliți Canalul Panama. Nu se cunoaște exact în acest moment natura lor, dar sunt foarte mari. Numai pe un singur canal poate merge liniștit un submarin Trident.

Trebuie știut că în perioada următoare vom fi marcați de o serie de dezvăluiri despre contactul cu ipoteticele civilizații extraterestre. Părerea anumitor consilieri din guverne importante ale lumii, ale unor consilieri știintifici ce se află pe lângă UNESCO, ONU, Uniunea Europeană spun că toate aceste informații nu fac decât să pregătească omenirea pentru o recunoaștere care se v-a produce într-o perioadă de timp foarte scurtă”.

Baze militare protejează secretul intrării în lumea subterană

Contra – amiralul R. E. Byrd a efectuat, între anii 1947 și 1956, zboruri la Polul Nord și la Polul Sud.

Aici, conform spuselor amiralului Richard E. Byrd ( primul om care a zburat deasupra acestei zone) la 2.300 de mile dincolo de Polul Nord ar exista o intrare către centrul Terrei și ar locui o civilizație umană mult mai evoluată.

Într-un interviu pe care l-a acordat în 1947, Byrd declara că la 2.300 de mile dincolo de Polul Nord a întâlnit o zonă cu climă foarte caldă, cu vegetație, cu munți, lacuri și râuri.

Byrd, un explorator celebru, și-a notat foarte precis în jurnal despre ceea ce a întâlnit în această zona. “Oamenii care locuiesc aici comunică prin telepatie. De fapt, ei nu trăiesc la suprafață. Sub pământ, la câteva mile adâncime există un oraș foarte mare, cu milioane de locuitori, numit Agartha”, scria Byrd în jurnalul său secret.

Un fost agent CIA, Armstrong, susține că Byrd a locuit în Agartha vreme de aproape o lună și că descrie civilizația subterană ca “fiindu-ne net superioară nouă”.

Fostul agent CIA a adăugat ca imediat după descoperirea jurnalului lui Byrd, filele referitoare la Agartha au fost declarate secret de serviciu și s-a dispus ca în zona intrării în orașul subteran să fie amplasate baze militare americane care să nu lase sub nici o formă intrușii să pătrundă.

În folclorul românesc, locuitorii acelei lumi se numesc blajini

Vechile scrieri ale chinezilor, egiptenilor, indienilor sau ale altor popoare, precum și legendele eschimosilor vorbesc despre marea deschidere din nord și despre un popor avansat, care trăiește într-o țară misterioasa numita Agartha. Acesta este numele general ce definește lumea din interiorul Pământului.

Unii susțin că Shambala, aflată în interiorul Muntelui Meru, în Tibet este capitala acestei lumi.

Țara Apelor Albe din legendele rusești, localizată pe undeva în Asia Centrala, în apropierea Lacului Lobnor, a atras atenția cneazului Vladimir al Kievului. În anul 987, acesta a organizat o adevarată expediție sub conducerea părintelui Sergius, care auzise despre fascinanta țară la o mănăstire de pe Muntele Athos. Au trecut însă anii, iar expediția și membrii ei au fost dați uitării. În anul 1043, la Kiev și-a făcut apariția un bătrân, care declara că este părintele Sergius, și care revenise din expediția de mult uitată.

Și în folclorul românesc găsim credințe, obiceiuri și legende legate de oamenii de sub pământ, ei se numesc rohmani sau blajini și sunt incapabili să facă rău.

Potrivit credintei populare, Blajinii fac parte din cei dintai oameni de pe pamant. Traiesc fara femeile lor, convietuiesc cu ele numai 30 de zile pe an in vederea procreatiei. Blajinii, incapabili de a face rau, s-ar afla dincolo de lumea vazuta, pe unde se varsa Apa Sambetei, in delta ei, pe Ostroavele Albe. Adică undeva, dicolo de lumea noastră.

Preocuparile Blajinilor sunt postul si rugaciunile pentru cei vii. Desi sunt virtuosi, nu stiu cum sa calculeze data Sfintelor Pasti. Oamenii le vestesc acestora ca a venit Pastele prin intermediul apei, aruncand pe ea coji de oua rosii.

 

 

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri