Caută
Close this search box.

Revolta lui Iohannis! Românii se vor exprima pe legislația penală

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că va începe demersurile privind organizarea unui referendum pe tema modificării legislației în materie penală, “vor trebui să accepte votul popular”.

”Această temă (a graţierii, n.r.) în mod nefericit a devenit o temă naţională, este evident că există un larg interes pe această temă a schimbării Codurilor penale și a grațierii şi dacă aşa este, atunci voi supune această temă dezbaterii publice şi votului popular. Voi începe demersurile pentru un referendum prin care românii vor putea să se exprime dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu, fiindcă atunci când au votat aceste teme nu s-au găsit în programul de guvernare al PSD”, a spus Iohannis la un eveniment organizat la Muzeul Palatului Cotroceni.

“Mineriada, auzi aberaţie, cetăţenii să dea lovitură de stat? Nu, politicienii dau lovitura de graţie României”, s-a mai întrebat Klaus Iohannis. Iohannis a subliniat că graţierea şi modificarea legilor privind justiţia nu s-au regăsit în programul de guvernare al PSD.

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis a observat că politicienii se ocupă, în prezent, ‘de grațierea propriilor dosare’.

„Ce clasă politică am avut noi atunci când a început să ia ființă națiunea română și ce clasă politică avem astăzi, când cei care au fost aleși să conducă țara se ocupă în mod paradoxal de cu totul alte lucruri. Atunci, în 1859, politicienii s-au ocupat de națiune, de Unirea Principatelor, ai noștri se ocupă de grațiere, de grațierea propriilor dosare”, a spus șeful statului la evenimentul „Locuri și sunete ale Micii Uniri. Cotrocenii secolelor XVIII — XIX. De la mănăstirea Cantacuzină, la reședința domnească a lui Alexandru Ioan Cuza”, organizat la Muzeul Național Cotroceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri